Ministarstvo unutarnjih poslova, u sklopu projekata „MAH 2 – Prevencija i alternativa“ i „Zdrav za pet“ i ove godine nastavlja s predavanjima za učenike osnovnih škola. Tako su od sredine do kraja mjeseca studenoga 2018. u  Osnovnoj školi ”Mato Lovrak” održana predavanja u 6. razredu na temu „Prijateljstvo, a ne nasilje“ i u 8. r. na temu „Prevencija ovisnosti“. Gosti predavači bili su djelatnici MUP-a Brodsko-posavske županije Tomislav Maraković, Boris Janč i Darko Dadić.

Predavanje za roditelje učenika 6.-ih razreda s temom „Ovisnost s aspekta policijskog postupanja i zakonskih posljedica“ bit će održana na roditeljskom sastanku tijekom 12. mjeseca 2018. Sve aktivnosti planirane su u sklopu školskog preventivnog programa, a povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11.-15.12.2018.). Svrha im je poučavanje učenika općim životnim vještinama i suzbijanje neprihvatljivih oblika ponašanja.

Ovakvim predavanjima učenicima se željelo ukazati na razne mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena bez uporabe alkohola, cigareta, ovisnosti o internetu i neprihvatljivih/kažnjivih online radnji, a glavni cilj bio je podizanje razine odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

Komentari