Mališani iz dječjih vrtića ”Radost” i ”Maslačak”, predvođeni svojim tetama i Verom Trobić, ravnateljicom Dječjeg vrtića Nova Gradiška,  jučer su došli čestitati 270. rođendan svome gradu u Veliku gradsku vijećnicu. Ugostili su ih zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić, te pročelnica za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj.

Prije svega, pozdravne riječi uputili su zamjenici gradonačelnika i obavijestili su ih kako je tijekom noći Sveti Nikola ostavio simbolične poklončiće za njih, ali i poruku da najprije moraju pokazati što su to pripremili Gradu za rođendan.

Zajedničkim snagama vrtići su recitirali pjesmu Gradu:

A potom su poklonili prigodne čestitke koje su izrađivale vrijedne ruke naših mališana.

Djeca iz vrtića ”Radost” izradila su mnoštvo malih fotografija sa znamenitostima Gradiške Nove.

Dok su iz ”Maslačka” došli s prigodnim plakatom, koji predstavlja naš mali grad – prijatelj djece, veseo, šaren i ugodan za život. 

Nakon što su uručili prigodne čestitke mališani su iskoristili priliku kako bi čelne ljude našeg grada pitali pitanja vezana uz novogradišku problematiku. 

Osim brige za njihove prostorije, koje su u fazi obnove, djeca su pitala i za gradske bazene – kada će biti izgrađeni, jer bi im to, kako kažu, bio najbolji poklon.

Zamolili su također zamjenike da prenesu pozdrave gradonačelniku Grgiću, kojeg, itekako simpatiziraju. 

Uslijedilo je i zajedničko fotografiranje, te podjela slastica, a mališani nestrpljivo očekuju i sljedeće ”zasjedanje” u novogradiškoj vijećnici.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakČeška beseda Nova Gradiška dočekala Mikulaša
Sljedeći članakUsusret Danu grada: Svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma / Foto