Savez društava Naša djeca u suradnji s Društvima u gradovima i općinama  već više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu obilježava Dječji tjedan. Nizom aktivnosti  za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

Naše stručne suradnice, pedagoginja Marija Dautović i knjižničarka Daniela Gubić, u suradnji s učiteljicama razredne nastave osmislile su aktivnosti za djecu. Dječji tjedan započeo je Međunarodnim danom djeteta u ponedjeljak, 5. listopada 2020. i trajat će do nedjelje 11.listopada 2020.

Tjedan je počeo prigodnim plesom i pjesmom za sve učenike razredne nastave. Učiteljica Kristina Blažević pripremila je nekoliko plesova za učenike. Učenici su radosno prihvatili  i zaplesali sa svojim učiteljicama pačji ples i hoki poki. Oduševljeno su prihvatili zanimljiv ples A Ram Sam Sam song.  Na kraju su svi učenici izrazili želju da svaki tjedan započne radosno s plesom.

– Do kraja tjedna planirano je niz aktivnosti s kojima će učenici imati priliku pokazati svoje vještine i sposobnosti i kojima se svi jako veselimo – piše na portalu škole pedagoginja Marija Dautović.

Izvor: Marija Dautović, Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari

 

 

Komentari