Dječji odjel Gradske knjižnice Nova Gradiška bio je domaćin posebnim gostima iz Istre kojima je približio lik, djela i ljubav prema velikom književniku s novogradiškog kraja, Miri Gavranu. 

Kako već tradicionalno svake godine članovi i voditelji Društva Naša djeca Kanfanar i Rešetari posjećuju jedni druge u svojim općinama i jedni drugima pružaju nezaboravne trenutke, izlete, aktivnosti i druženja na slavonskim ravnima i morskim valovima tako je i ove godine. 

Posjet mladih Istriana Slavoniji jedno je od omiljenih zimskih aktivnosti iz godine u godinu, a ove godine njihov bogat program ispunjen raznim sadržajima koje je uključivalo sanjkanje, grudanje, posjete gradskom muzeju, Slavonskom Brodu i Požegi začinio je i odlazak u novogradišku Gradsku knjižnicu na edukativno-zabavnu radionicu posvećenu Miri Gavranu. 

Ne samo da je mlade osnovnoškolce iz Kanfanara ravnateljica Knjižnice, ali ujedno i predsjednica Fan Cluba “Miro Gavran” , Biljana Dakić kroz priču bolje upoznala s ovim svjetski priznatim, ali i osnovnoškolcima omiljenim književnikom, isti su na dar dobili i članske iskaznice Kluba, te zbornike radova “Svašta u našim glavama” s  nagrađenim literarnim radovima svojih vršnjaka o Gavranovim likovima za djecu i mlade kao poticaj za čitanje i literarno stvaralaštvo i aktivno djelovanje Kluba.

Iako u početku pomalo nesigurni u svoje znanje o Gavranu, učenici iz Kanfanara uvidjeli su da je Miro Gavran jednako njihov kao i naš, svojim djelima blizak je svim učenicima i u mnogima budi želju za čitanjem.

Ponosni na mlade učenike, osim ravnateljice Dakić bili su i načelnik općine Kanfanar Sandro Jurman, te Sandra Orbanić voditeljica Društva Naša djeca Kanfanar, također nazočni interaktivnoj radionici koju su zaključili željom da se i u Kanfanaru osnuje ogranak kluba posvećenog stvaralaštvu ovog pisca omiljenog među djecom i mladima.

 

Komentari
Prethodni članakNove cijene vodnih usluga za općinu Rešetari
Sljedeći članakNovogradiška ŽOK-ica završila u Hall of fame-u