Na dijelu državnih cesta na području Brodsko-posavske županije, izvještava HAK, uvedena je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Na području Slavonskog Broda snježni pokrivač visok je 14 centimetara, izvještava Državni hidrometorološki zavod. Na visinu starog snježnog pokrivača od sedam palo je novih sedam centimetara snijega, koji je počeo padati jučer kasno poslijepodne. Zimske službe rade na uklanjanju snijega s javnih i prometnih površina prema rasporedu čišćenja gradskih ulica.

Iz Grada podsjećaju građane na Odluku o komunalnom redu grada, prema kojoj su, u vrijeme zimskih uvjeta, građani dužni ukloniti snijeg i led ispred svojih kuća i stambenih zgrada te poslovnih prostora.U suprotnom, očekuje ih novčana kazna u iznosu do dvije tisuće kuna.

Na dijelu državnih cesta na području Brodsko-posavske županije, izvještava HAK, uvedena je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Riječ je o cestama:

– DC5 GP Bijela Stijena (g.ž.BB) – čvor Okučani (A3) – GP Stara Gradiška
– DC6 GP Duboševica – Beli Manastir (D517) – Osijek (D2) – Đakovo (D38) – Vrpolje(g.ž.BP)-čvor Velika Kopanica (A3) – GP Slavonski Šamac 
– DC316 Nova Gradiška (Ž4157) – D51.

U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji, zbog zimskih uvjeta, za sav je promet zatvorena županijska cesta ŽC4030 Kutjevo-Orahovica.

Izvor: sbplus

Komentari