Hrvati su oduvijek štovali Blaženu Djevicu Mariju i u teškim vremenima i nevoljama molili joj se za pomoć. Pouzdali se se u njezin nebeski zagovor časteći je iz zahvalnosti kao kraljicu Hrvata. Zazivali su je kroz povijest i fidelissima advocata Croatiae (najvjernija odvjetnica Hrvata). 

U Sinju, jednom od najvećih hrvatskih marijanskih svetišta, blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza, slavi se posebno svečano. Nepregledno mnoštvo hodočasnika svake godine dolazi u Sinj sa samo jednim ciljem – kleknuti i sklopiti ruke pred Čudotvornom Gospom Sinjskom.  Prignuti se na tihu molitvu, uputiti molbe i zahvale nebeskoj Majci. Zapaliti svijeću pred Gospinim likom i otvoriti srce njenoj milosti.

Mnogi na zavjet dolaze bosi, pješke, iz dalekih krajeva. Usprkos pandemiji koronavirusa, u Sinju su se i ove godine okupili brojni vjernici iz svih krajeva Hrvatske, među njima i naši Davorci, Tomica Švađumović, Josip Simić i Željko Marjanović.

– Nakon 13 dana hoda i prijeđenih gotovo 450 km naši su hodočasnici ostvarili svoj cilj: stigli su na sam blagdan Velike Gospe u Sinj. Iako umorni, osmijesi na njihovim licima sve govore. Dragi Tomice, Josipe i Željko, neka vam Nebeska Majka udijeli zdravlja i blagoslovi vašu ustrajnost i žrtvu!Vjerujemo da ćemo vas i sljedeće godine uoči Velike Gospe pratiti na nekom novom hodočašću – ističu u Župi Davor.

Foto: Župa Davor

Komentari
Prethodni članakU Hrvatskoj danas čak 219 novozaraženih, dvije osobe preminule
Sljedeći članakNaša pozitiva: Zaplješćimo ovim ljudima na hrabrosti i plemenitosti