Trebamo promjenu, može se izreći kao sažetak rečenog u Novoj Gradiški. Građani očekuju konkretne mjere u poljoprivredi, radnim mjestima, uvijek istim problemima koji muče Slavonce. Saborski zastupnik Davor Vlaović okupio je svoju ekipu Restart koalicije, družili su se s građanima i podijelili im promotivne materijale te ih još jednom podsjetili na nedjeljne izbore. 

-” Drago mi je da smo danas u Novoj Gradiški u kontaktu s građanima čuli pozitivne kritike. Imamo i ponudu za okrjepu, no pazimo na distancu. Drago mi je da građani pozdravljaju ono što sam protekle 4 godine govorio u Saboru. Ako želimo promjene i kvalitetniji život u Slavoniji trebamo novu vladu koja će drugačije gledati na Slavoniju Srijem i Baranju. Nemamo dostatnu proizvodnju hrane, na hrvatskom stolu je 90% uvozne hrane, a hrvatski stol je uvozan jer se namještaj uvozi a sirovina izvozi. Treba raditi sustavno no trebamo brza i konkretna rješenja. Vlada jedno nepovjerenje u državu i sustav, mladi vide da nije dovoljna diploma bez članske iskaznice. To ljude deprimira i kad vide sve naravno da iseljavaju. Trebamo jedan zaokret, ljude koji srcem vole ovu zemlju. Državno poljoprivredno zemljište staviti u funkciju, ako nema zemljišta nema ni proizvodnje. Seljak je zaboravljen iako imamo toliko bogatu zemlju. Šansa za radnim mjestima je u poljoprivredi, drvnoj industriji, prehrambenoj industriji, da mladi dobiju posao na neodređeno vrijeme. Naši mladi ne mogu dobiti siguran posao, ne mogu kupiti automobil, podići kredit čak niti otići u minus. To se sve može promijeniti, treba smanjiti porezni pritisak na obrtnike i poduzetnike, jer je ovaj kraj poznat po kvalitetnim obrtnicima no nameti ih guše i ne mogu se nositi s konkurencijom, u susjednim zemljama su porezi znatno niži, to je veliki uteg i to se mora promijeniti.” – rekao je Davor Vlaović

-” Slavoniji treba promjena, hranu koju mi proizvedemo trebaju jesti hrvatski građani. Dosta je uvoza pekarskih proizvoda i mesa, zato smo uz tebe, rekli su mi. Ja dodajem, neću vas iznevjeriti: lista 12, redni broj 3. Davor Vlaović.”
 
Komentari
Prethodni članakMarina Opačak Bilić: Hrvatska treba društvene, gospodarske i političke promjene
Sljedeći članakStožer CZ BPŽ: U posljednja 24 sata na našem području tri nove pozitivne osobe na COVID – 19