Jučer su povodom Svetog Florijana Javna vatrogasna postrojba i Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Gradiška, te DVD Ljupina otvorili svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje, posebice osnovnoškolce i predškolce.

Tijekom cijeloga dana članovi vatrogasnih službi za mlade posjetitelje pripremili su pokazne vježbe vatrogasnih intervencija na terenu, posebice onih u slučaju požara, ali i ostalih intervencija koje obavljaju vrijedni vatrogasci.

Sretan odazivom kao i reakcijom djece na sve ono što su im novogradiški vatrogasci pripremili bio je i zapovjednik JVP, Tomislav Orlovac:

-“Sv. Florijan je zaštitnik vatrogasaca i stoga smo na naš dan organizirali Dan otvorenih vrata i odlučili da pozovemo u naše prostore građane i djecu iz osnovnih škola i vrtića. Uposlenici JVP demonstriraju rad vatrogasaca, a to je djeci jako zanimljivo i atraktivno.”

Novogradiške vatrogasce posjetio je i gradonačelnik Vinko Grgić sa suradnicima, te im čestitao njihov dan i poželio im što manje intervencija:

-“Svi posjetitelji mogu vidjeti da je impozantno ono čime naša JVP raspolaže. Sretni smo i što su prije nekoliko dana stigla 2 nova vozila vrijednosti više od milijun i pol kuna. Grad ulaže u svoje vatrogasce, u svoje heroje prije svega i nastavit ćemo i dalje ulagati, jer znamo koliko kvalitetno, profesionalno i hrabro rade naši vatrogasci i jer naš to grad zaslužuje.”

Ono što je posebno razveselilo djecu bila je mogućnost da uz nadzor vatrogasaca i sami isprobaju neke od uređaja, pa su tako mališani kroz igru osjetili kako je to biti vatrogasac.

Aktivnosti su se nastavile kroz cijeli dan, a u popodnevnom terminu mladež DVD-a Nova Gradiška održala je pokazne vježbe koje će im dobro doći na Državnom natjecanju. Podsjetimo da je na županijskom natjecanju vatrogasne mladeži održanom u Lužanima, DVD Nova Gradiška sudjelovao je s ekipom muške i ženske mladeži koji su postigli odlične rezultate i plasirali se na Državno natjecanje vatrogasne mladeži koje će se održati 4. lipnja 2022. u Čakovcu.

U kategoriji 12 do 16 godina mladež muška osvojila je 1. mjesto, a mladež ženska 3. mjesto.

-“Okupili smo se i održali druženje s našom djecom, ali i drugom djecom koja su nas posjetila iz male škole i koju smo ugostili. Trenutno radimo s djecom u kategorijama od 6 do 12 godina i 12 do 16 godina. Jako smo ponosni na našu djecu i mladež, na njihov trud i rad, a kao nagrada došli su odlični rezultati na županijskom natjecanju.” – rekla ne predsjednica DVD-a Nova Gradiška, Ivana Trupina.

Nakon završenih vježbi mladim posjetiteljima pripremljena je i slatka zakuska uz koju su mogli zajedno s vatrogascima razmjenjivati dojmove.

Komentari
Prethodni članakRadionice u sklopu SteAm tjedna u Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška
Sljedeći članakOdržano županijsko natjecanje učenika osnovnih škola “Sigurno u prometu”: Evo tko su najbolji