Brodsko-posavski župan Danijel Marušić na rujanskim izborima za Hrvatski sabor izabran je kao predstavnik V. izborne jedinice u najviše hrvatsko zakonodavno tijelo. No, funkcija župana i saborskog zastupnika prema hrvatskim zakonima nije spojiva i morao je odlučiti hoće li ostati u užarenoj stolici brodsko-posavskog župana ili se preseliti u ipak ugodniju saborsku fotelju. Danas smo upitali župana što će učiniti, a on se odlučio na isti potez kao i poslije izbora u studenom prošle gosine:

Konačni razgovori još nisu gotovi, pošto su prioritetnije teme bile na dnevnom redu, ali vjerujem kako ću ostati župan. Vidjet ćemo što će biti u svibnju 2017. godine i hoću li biti kandidat, ali do tada sigurno ostajem župan. Tko će umjesto mene u Hrvatski sabor odredit će stranka na temelju zakona i stranačkih dogovora, a ja ću nastaviti raditi svoju dionicu u županiji do kraja, rekao je Danijel Marušić, brodsko-posavski župan.

Upitan, je li zadovoljan s takvim raspletom, rekao je:

Sve ima svoje za i protiv,ali  mogu reći da mi u ovom trenutku više odgovara ostati na funkciji župana, među našim ljudima i kako bi završio sve započeto u cilju unapređenja života u žipaniji, a onda ćemo vidjeti hoći krenuti u novu utrku za župana ili ću aktivirati mandat u Hrvatskom saboru, zaključio je Marušić.

Izvor: 035 portal

Komentari