Otvoreni Dani cerničkog Portugisca Udruga vinogradara i voćara Cernik otvorila je sinoć, subota 18. listopada, u Kulmerovom dvorcu Dane Cerničkog Portugisca i održala krštenje mošta uz prodajnu izložbu domaćih proizvoda.

U dvorištu dvorca mogle su se kupiti stare sorte jabuka, pečeni kesteni , a podrum dvorca bio je prostor gdje se moglo okrijepiti  mladim vinom Portugiscem, pečenim kestenima, vinskim gulašem i ostalim domaćim specijalitetima po pristupačnim cijenama . Nažalost, ove godine u ponudi je izostao  čuveni Cernički specijalitet ćupteti. Događanje u podrumu dvorca otvorio je predsjednik Udruge voćara i vinogradara Cernik Zvonko Živković, a zatim je uslijedilo krštenje mošta uz glazbenu pratnju Tamburaškog sastava “Ledina”.

Manifestacija  je ušla u kalendar proizvođača vina, ne samo s cerničkog područja, nego i s područja okolnih općina odakle svake godine brojni posjetitelji dolaze u Cernik. Okupljalište ljubitelja vina, Kulmerov dvorac u Cerniku, i ove godine je bio popunjen do zadnjeg mjesta, a tražilo se mjesto više.

Sve je počelo simboličnim krštenjem mošta uz nazočnost brojnih posjetitelja, te članova tamburaškog sastava Ledina.  Kao i svake godine u ovo doba u prostoru dvorca je bilo prohladno, ali  čaša vina, pečeni kesteni, vinski gulaš, kao i pjesma uz tamburaše, bili su dovoljni da sve posjetitelje zagriju.

Autor: Radiong

Komentari