U povodu Dana Grigora viteza na Dječjem odjelu novogradiške Gradske knjižnice mladim Novogradiščanima predstavio se Zagonetački klub Dragalić i to sa zagonetkama upravo na temu poznatog dječjeg pisca Grigora Viteza.

Enigmatsko-kreativna radionica pod nazivom „Zagonetke Grigora Viteza“ koju su pripremili i vodili članovi Zagonetačkog kluba Dragalić zajedno s knjižničnim timom bila je šlag na torti u danima posvećenim renomiranom književniku koji bi da je živ ove godine proslavio 108. rođendan. 

Zadovoljstvo na nekoliko strana prštalo je Dječjim odjelom novogradiške gradske knjižnice. Zadovoljni su bili knjižničari, zagonetači, ali i ponajprije mladi odgonetači, učenici osnovnih škola “Mato Lovrak” i “Ljudevit Gaj” rješavajući  pripremljene listiće na kojima su se nalazile različite zagonetke, rebusi, osmosmjerke i križaljke s “vitezovskom temom”. 

Kako radionice Dječjeg odjela novogradiške Gradske knjižnice redovito upotpunjuje i literarni dio, tako je bilo i ovoga puta. Osnovnoškolci su pripremili interpretacije Vitezovih pjesama, a nagrađeni su bili i jednom posebnom interpretacijom posvećenom Grigoru Vitezu, dobri poznate novogradiške spisateljice Evice Kraljić. 

Simbioza mladosti i iskustva, mašte i kreative, zagonetaštva i odgonetaštva formula je bila za ponovno dobar provod u Gradskoj knjižnici, ali i stjecanje novih znanja, jer osim što su se mladi Novogradiščani dobro zabavili u knjižnici, nego su i puno toga naučili, te naučeno pretočili u točne odgovore zadanih zagonetki. 

Tko zna, zaključili su članovi Zagonetačkog kluba Dragalić, možda se upravo među mladim osnovnoškolcima kriju budući članovi njihovog zagonetačkog kluba koji će nastaviti stopama renomiranih zagonetača našega kraja Vijeke Hudolina i Branka Modrića. 

Komentari
Prethodni članakPolicija kod 19-godišnjaka pronašla 29 paketića droge tipa marihuana
Sljedeći članakMandžo, Raketa i Olić sljedeći tjedan stižu u Slavonski Brod