29. i 30. ožujka Osijek je bio domaćin kvalifikacijskog turnira DanceStar Croatia 2014. koji je svoja vrata otvorio svim plesnim školama i plesačima iz Hrvatske, ali i svijeta. Natjecanje se održalo u Osijeku u dvorani “Gradski vrt” pod pokroviteljstvom grada Osijeka. Natjecanje organizira ESDU u suradnji s URPUK iz Hrvatske, a sve se odvijalo pod budnim okom svjetskog sudačkog tima.

DanceStar turnir otvoren je za natjecatelje iz svih zemalja i kao visoko profesionalno plesno natjecanje daje priliku svim plesnim školama i plesačima da predstave i pokažu svoj talent.

ESDU je međunarodna plesna platforma koja promiče kulturu plesa, educira te na jednom mjestu okuplja ali i podupire plesače diljem Europe i svijeta. ESDU već 16. godinu zaredom okuplja ponajbolje odabrane plesače – individualce, plesne škole i trenere. Dance Star World tour  svake sezone započinje kvalifikacijskim turnirima u zemljama u kojima je ESDU organizacija prisutna i aktivna (Južnoafrička Republika, Hrvatska, Mađarska, Ruminjska, Slovačka, Njemačka, Srbija, Austrija + kvalifikacijski turnir za sve ostale zemlje koje žele biti prisutne na velikom završnom natjecanju).

Stručni žiri na svakom od turnira odabire najbolje plesače i koreografije koji se potom natječu za prestižnu titulu i bogatu novčanu nagradu na završnom turniru DanceStar World Dance Masters koji se održava u Poreču.

Iz plesnog studija Marine Mihelčić Nova Gradiška koje vodi trenerica Nataša Ledić natjecanju je pristupio velik broj malih i velikih natjecateljica svih starosnih skupina, a osvojili su svojom grupnom koreografijom “Note” plasman na svjetsko u Poreč koje se ove godine održava od 28. svibnja do 1. lipnja.  Plesni studio Marine Mihelčić u Poreču će predstavljati i mlada plesačica Valentina Ivanišević. Iz Nove Gradiške nastupali su još i članovi hip-hop skupine “Sky” koje vodi trenerica Maja Lukić koji također putuju u Poreč, te Rekreacijski centar “Iv” koje vodi trenerica Ivana Žulj, čija je natjecateljica Nika Žulj osvojila prvo mjesto u kategoriji National čime je zaslužila nastup na World Dance Masters u Poreču. Uz ovaj, najvredniji plasman  napominjemo da je velik broj plesačica osvojio prva mjesta u solima, duima, grupnim koreografijama te ih je gotovo nemoguće sve nabrojati.

Uz World Dance Masters 2014. u istom će se periodu u Poreču održavati i internacionalni DanceStar Festival koji uključuje DanceStar Night – natjecanje najatraktivnijih 20 koreografija cjelokupne DanceStar World Tour-e s fondom nagrada od 5000 €, seminare, radionice, dancers i kids partyje koji su, osim za plesače, otvoreni i za sve ostale koji u njima žele sudjelovati. Uz sve to, posjetitelji WDM-a moći će sudjelovati na atraktivnom i besplatnom Zumba partyju koji će se održati na glavnom gradskom trgu. Uz party, ponešto o Zumbi svi zaineteresirani moći će naučiti i na radionicama za koje već sad znamo da će biti i više nego dobro posjećene, a natjecatelji će doći iz cijelog svijeta, čak i iz dalekog Brazila. Puno sreće želimo natjecateljima koji će predstavlljati naš grad.

Autor: Vanja Tutić/photo: facebook

Komentari
Prethodni članakHSLS, Nacionalni forum, PGS i Lista za Rijeku predstavili listu za EU izbore
Sljedeći članakDebata “Hrvatski poduzetnici konkurentni su na EU tržištu”