„Produktivnost nikad nije slučajna. To je uvijek rezultat predanosti izvrsnosti, inteligentnog planiranja i usmjerenosti na uspjeh.“ Paul Meyer

Ostati produktivan može biti ozbiljan izazov, pogotovo kada ste zaduženi za nadgledanje učinkovitosti cijele tvrtke. Biti produktivam zahtijeva da se usredotočite na održavanje stvari učinkovitim, na uklanjanje mana i pronalaženje načina za racionalno izvršavanje zadataka. Teško je to učiniti bez potpore proizvodima i uslugama koje vam pomažu da ostanete na pravom putu i  glatko se krećete. Svjetski dan produktivnosti potiče vas da zapamtite one koji to omogućuju.

Jedan od manje poznatih dana koji se slave, Svjetski dan produktivnosti nema središnje mjesto za slavlje. To je prigoda za dobavljače alata za produktivnost, obuku i napredak kako bi proslavili doprinos i davali nešto natrag korisnicima. Na primjer, neke konzultantske tvrtke koriste događaj za pružanje besplatnih online sjednica potencijalnim klijentima kako bi pokazale razliku koju fokusiranje na produktivnost može donijeti.

Druge, manje važne tvrtke također koriste Svjetski dan produktivnosti kako bi privukle pozornost na svoje proizvode i usluge u kontekstu dobivanja najviše od posla. Na primjer proizvođači kave i drugih kofeinskih napitaka koriste ovaj dan kao priliku za promicanje prednosti korištenja svojih proizvoda kako bi ostali budni i produktivni na poslu. Tvrtke koje prodaju proizvode kao što su čokolada koja se može koristiti za nagrađivanje produktivnosti, također mogu odabrati ovu prigodu kao priliku za promoviranje.

Sjajna je ovo prilika da vidite kako vaše poslovanje može sjati i koje korake možete poduzeti kako biste doista povećali produktivnost u narednoj godini. Svakako zahvalite tvrtkama i ljudima koje najviše pomažu vašoj produktivnosti i prepoznajte one zaposlenike koji daju sve od sebe kada posao neide glatko.

 

Kako proslaviti Svjetski dan produktivnosti?

Sve počinje sjećanjem na one koji vašu produktivnost čine mogućim, ali to je tek početak. Nakon što ste zahvalili ljudima i tvrtkama koje vam pomažu da ostanete na putu i moderniziraju vaše svakodnevno poslovanje, vrijeme je da se  vratite održavanju produktivnosti. Počnite gledati svoje poslovanje i razmotrite gdje se može srezati neučinkovitost, postavite sebi popis stvari koje treba izvršiti i gdje mislite da produktivnost nedostaje kako biste mogli identificirati problematična područja i započeti akcijski plan za rješavanje.

Jednostavnim jezikom rečeno upravo je danas dan kada se trebate usredotočiti  na ono što je ispred vas i produktivnost će doći sama po sebi.

Autor: Lora Jurišić/Foto: Ilustracija

Komentari