Kakav će biti model nastave sindikalisti prepuštaju epidemiolozima, a njihovih mjera će se kaže pridržavati i danas na prosvjedu.

Zbog uvjeta rada u vrijeme pandemije, učitelji i nastavnici danas prosvjeduju pred Ministarstvom obrazovanja. Ne žele više, kažu, besplatno raditi dva posla, te trošiti vlastite resurse za online nastavu, i tako već mjesecima. Traže razgovor s ministrom Radovanom Fuchsom.

Kad im učenik ili razred završi u samoizolaciji, njihov posao se udvostruči. Profesor Ljubomir to je već iskusio.

“Praktički se svi žale da imaju puno više posla, da dođu kući, i ne ustaju od računala jer moraju pripremati materijale i prezentirati jer je usporena komunikacija s takvim učenicima morate jedan po jedan, pa pošaljete mail, pa kad će pročitati” priča Ljubomir Mitrović, profesor Elektrotehničke škole u Zagrebu.

A dok rade online, koriste vlastito računalo, plaćaju račune za internet. Sve su to razlozi zašto će danas pred Ministarstvo, jer tvrde takva obveza rada ne postoji.

“Radnici više ne žele besplatno raditi, njima je i kvaliteta njihova rada u učionici smanjena, jer ne mogu 2 posla kvalitetno obavljati, Rješenje je da se odustane od online nastave za učenike u samoizolaciji ili da se taj rad na neki način vrednuje”, kazao je Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata Preporod.

Kakav će biti model nastave sindikalisti prepuštaju epidemiolozima, a njihovih mjera će se kaže pridržavati i danas na prosvjedu.

Izvor: Vijesti.hr
Foto: Ilustracija/Internet

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška: Prekršajno prijavljen zbog nepropisne brzine i narušavanja javnog reda i mira
Sljedeći članakTRAŽIŠ POSAO?! Evo što se nudi na području županije…