Manifestacijom POU M. A Relković Nova Gradiška naziva Volim…ljeto i kulturu! tijekom mjeseca kolovoza, svaki tjedan, našim će sugrađanima (velikima i malima) ponuditi niz kulturnih, zabavnih, kreativnih i edukativnih sadržaja kako bi na kvalitetan način upotpunili svoju ljetnu priču.

Program manifestacije:

• SRIJEDA, 7. 8. U 10,00 SATI
Likovna radionica Volim ljeto! pod vodstvom akad. slikara

• SRIJEDA, 7. 8 U 11, 30 SATI
Otvorenje izložbe B kao bol akad. slikara Tomislava Šilipetra
(izložbu će, uz pomoć kustosa, postaviti sudionici radionice)

• SRIJEDA, 7. 8. U 19,00 sati- besplatna projekcija filma Tully
ŽANR: komedija, drama
ULOGE: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Ron Livingston
TRAJANJE FILMA: 95 minuta
SADRŽAJ FILMA:
Film prati mladu majku Marlo (dobitnica nagrade Oscar, Charlize Theron), koja jedva preživljava iz dana u dan uz troje djece, od koje je jedno novorođenče. Od brige za djecu, pospremanja, pranja, spremanja večere i ostalih kućanskih poslova, Marlo jedva dočeka večer, a od muža baš i nema prevelike pomoći. Jednoga dana brat joj odluči unajmiti noćnu dadilju. U početku neodlučna, Marlo se na kraju veže za pažljivu i punu iznenađenja mladu dadilju imena Tully.

• NEDJELJA, 11. 8. U 17,00 SATI I- besplatna projekcija filma Moj dida je pao s Marsa

REDATELJ: Dražen Žarković, Marina Andree Škop
ŽANR: fantastični avanturistički
ULOGE: Lana Hranjec, Ozren Grabarić, Nils Ole Oftebro, Petra Polnišova, Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango
TRAJANJE FILMA: 79 minuta 
*Pozitivno stručno mišljenje i preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja.

SADRŽAJ FILMA:
U jednom trenu život djevojčice Une se sasvim preokrene kada njenog djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda.

• SRIJEDA, 14. 8. U 17,00 SATI – TRI PRAŠČIĆA, predstava za djecu (Teatar Naranča iz Pule)

Slikar Mazalo, u želji da nauči slikati živu prirodu, kupi na sajmu 3 praščića, a kao bonus dobiva i papagaja. Kod kuće saznaje nešto neočekivano – to su praščići iz cirkusa! Zbog njihove pjesme i plesa susjedstvo se pobuni i slikar Mazalo prisiljen je praščiće odvesti na otok napuštenih životinja, gdje ih dočekaju gladni Vuk i Lisica.
Takav je zaplet priče Tri praščića u tekstu Igora Bojovića pisanog duhovitim i rimovanim stihom, a uz to punog glazbenih aluzija i citata. Hoće li se priča sretno rasplesti možete
pogledati u našoj novoj predstavi „Tri praščića“ u režiji Majkla Mikolića. Glazbu potpisuje Ozren K. Glaser, kostime Marina Štembergar, scenografiju Luka Juričić, koreografije Selma Mehić, scenski pokret Katja Rabar, dizajn rasvjete Anton Modrušan.

Igraju: Lara Živolić, Katja Rabar, Majkl Mikolić, Alessia Vodopia, Veronika Karlović, Lucija Pajca, Matilda Nikić, Luka Rudan, Dominik Dolenc

• PONEDJELJAK, 19. 8. u 19,00 sati – besplatna projekcija filma KAKO ULOVITI NEŽENJU

REDATELJ: Victor Levin
ŽANR: romantična komedija
ULOGE: Keanu Reeves, Winona Ryder, Dj Dallenbach
TRAJANJE FILMA: 90 minuta

SADRŽAJ FILMA:
Reeves i Ryder glume Franka i Lindsay, goste koji su pozvani na vjenčanje, a zajedničko im je to da ne vole ništa živo, sve im smeta i ne podnose društvo drugih ljudi. Upravo će ta zajednička netrpeljivost postati ono što će ih približiti jedno drugome. Kako će sve završiti – velikom ljubavi ili velikom svađom?

• SRIJEDA, 21. 8. U 17,00 SATI, Kofer s istoka- interaktivna priča-predstava
Interaktivna priča KOFER S ISTOKA na šaljiv način upoznaje djecu s tajnama jednog starog kofera, ali i s moralnim nedoumicama neobičnog glavnog lika, Pemzle Žm, koja se vraća se iz Kine i prepričava što je tamo doživjela. Sa sobom donosi veliki šareni kofer koji krije mnoga iznenađenja… Kroz ovu duhovitu igru djeca upoznaju raznovrsne cirkuske rekvizite, te dobijaju priliku i okušati se u žongliranju i balansiranju.
Igra: Nikolina Manojlović Vračar

• POSLIJE PREDSTAVE- Radionica žongliranja
Radionica je prilagođena broju i uzrastu djece te broju odraslih koji mogu sudjelovati. 
Na radionici će djeca nakon motoričkih igara i vježbati osnovne pokrete za žongliranje s tri loptice. Oni mlađi mogu se okušati u vrćenju tanjura na štapu i plesati s maramama.

• SRIJEDA, 28. 8. U 19,00 SATI – STAND UP COMEDY SHOW
Repertoar nastupa obuhvaća od općih i aktualnih društvenih tema, preko muško-ženskih
odnosa prilagođenih široj publici.

Ulaz na sva događanja je BESPLATAN!

Foto: Ilustracija 

Komentari
Prethodni članakU Kovačevcu 30-godišnjak vozio pod utjecajem droga i bez vozačke dozvole, bilo je i krađa, alkohola, požara, tuče…
Sljedeći članakProveden još jedan projekt energetske obnove u Općini Staro Petrovo Selo