Ovogodišnji Dan brodsko-posavske županije, 15. travnja, obilježavamo u dosada nezapamćeno vrijeme epidemiološke krize koja je pogodila cijeli svijet pa tako i ovaj dio Republike Hrvatske. Priilika je podsjetiti kako upravo sada trebamo sačuvati optimizam i nadu. Hrvatski narod, nažalost, ima velikih iskustava u nošenju s krizama. Preživjeli smo i ostvarili pobjedu u Domovinskom ratu, nosili se s ratinm posljedicama, borili sa učincima ekonomske krize iz 2008. godine, a ovaj kraj naše Domovine nisu štedjele ni prirodne katastrofe poput poplava, onečišćenog zraka i vode. Sve to smo izdržali zahvaljujući jedinstvu, odlučnosti i vjeri u bolje sutra. Ostaje tek vidjeti kakve će posljedice u svijetu ostaviti globalna pandemija koronavirusa, no bit ćemo spremni za sve scenarije i nastojat ćemo ublažiti njene učinke kako bi svim našim stanovnicima zajamčili poslovnu, gospodarsku i socijalnu sigurnost u neizvjesnim vremenima koja su pred nama. Bez obzira na razvoj situacije, život, poslovanje, obrazovanje i društvo općenito – ne smiju stati i pokleknuti. Iz svega trebamo izvući pouku, ali i shvatiti ovu krizu kao izazov u sagledavanju novih mogućnosti i prilika koje će se stvoriti na socio-ekonomskom području. Zato je od presudnog značaja u vremenu pred nama sinergija predstavničke i izvršne vlasti u donošenju odluka za oporavak i razvoj Brodsko-posavske županije, jer samo zajedničkim djelovanjem lokalne samouprave, Županije i Države dugoročno možemo umanjiti posljedice i početi ostvarivati pozitivne pomake. S tom porukom, svim vijećnicima Županijske skupštine i svim stanovnicima Brodsko-posavske županije čestitamo Dan Brodsko-posavske županije, a svim dobitnicima Županijskih nagrada i priznanja od srca čestitamo na njihovom doprinosu i radu u promicanju ovog dijela Lijepe naše.

Dobitnici županijskih priznanja

Kada to prilike dopuste Brodsko-posavska županija organizirat će prigodnu svečanost na kojoj će dobitnicima nagrade i priznanja biti uručeni.

Na temelju članka 28. Odluke o priznanjima Brodsko-posavske županije (Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije br. 2/09-pročišćeni tekst i 22/18) i članka 34. Statuta Brodsko-posavske županije („Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije“ br. 15/13- pročišćeni tekst i 4/18), Županijska skupština na 20. sjednici, održanoj 9. ožujka 2020., donijela je Odluku o dodjeli županijskih priznanja u 2020. godini, a ovim putem objavljujemo imena dobitnika,

🏆Plaketa Brodsko-posavske županije koja se dodjeljuje pravnim osobama u 2020. godini dodjeljuje se:

📍Aminolabs Atlanticu d.o.o. iz Nove Gradiške , za razvoj i proizvodnju inovativnih koncepata u području dodataka prehrani za sportaše i ostvarene pozitivne financijske rezultate.

📍Decospan Mato Furnir d.o.o. iz Oprisavaca, za uspješno poslovanje i ostvarene poslovne rezultate u proizvodnji furnira i ostalih ploča od drva, za ulaganja u proširenje i modernizaciju proizvodnih kapaciteta, te ostvarene rezultate koji pozitivno utječu na ukupan gospodarski razvitak Brodsko-posavske županije.

📍Poljoprivrednom obrtu „Domi“, Brđani, za izniman doprinos u proizvodnji rajčice u hidroponskom uzgoju i promicanju Brodsko-posavske županije kroz plasman proizvoda na tržište.

📍Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Stjepana Kneževića, Gundinci, za postignute rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji i tovu svinja te promicanju razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

📍Šprajc THD d.o.o. Slavonski Brod, za postignute rezultate u građevinskoj djelatnosti, proširenju poslovanja na opremanju objekata , uspješno financijsko poslovanje te kontinuirano povećanje broja zaposlenih

🏆Kovanica od zlata koja se dodjeljuje fizičkim osobama u 2020. godini dodjeljuje se:

📍dr.sc.Carol Philips Poe, profesorici, za izuzetno zalaganje na uspostavljanju stručne i znanstvene suradnje između Sveučilišta u Georgiji, USA i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, posebno u dijelu koji se odnosi na usvajanje novih znanja i tehnologija, odnosno razmjeni iskustava u području javnog zdravstva i zdravstvene zaštite pučanstva.

📍Zdenki Meter, dr.med.iz Slavonskog Broda, za osobite rezultate u organizaciji i liječenju te pružanju zdravstvene zaštite, odnosno socijalne skrbi građanima.

📍Renatu Mariću, vl. obrta Marun prijevoz, građevinarstvo i usluge, Slav.Brod, za uspješne poslovne rezultate u poslovanju te kontinuirano poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva u Brodsko-posavskoj županiji.

📍mr.spec.Ljiljani Plavotić, socijanoj pedagoginji iz Slav.Broda, za osobite uspjehe u odgojno-obrazovnom radu s djecom s teškoćama u razvoju.

📍Boži Jankoviću, vlasniku obrta Mlin i pekarnice Janković iz Brodskog Stupnika, za osobite uspjehe u poticanju razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, a osobito pekarske djelatnosti.

📍Robertu Matoku, natporučniku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Slav.Broda, za postignute uspjehe i rezultate 19. naraštaja vojnih pilota, a posebno za primjenu stečenih znanja i iskustava području ratnog zrakoplovstva.

📍Željku Renku, voditelju i treneru škole nogometa Batrina, za izniman doprinos u razvoju sporta, osobito nogometa na području Brodsko-posavske županije.

📍Ivanu Podobniku, dragovoljcu Domovinskog rata i HRVI 50%, za sudjelovanje i doprinos u obrani Brodsko-posavske županije te rješavanju problema kako hrvatskih branitelja tako i članova njihovih obitelji.

📍Branku Cindriću, predsjedniku Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, za sudjelovanje u Domovinskom ratu te aktivnom sudjelovanju u radu udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te za nesebičan rad i skrbi o braniteljskoj populaciji.

📍Luki Gariću, tajniku 101. bosansko-brodske brigade iz Slavonskog Broda, za sudjelovanje u Domovinskom ratu i promoviranju vrijednosti Domovinskog rata te ostvarivanje prava ranjenih pripadnika Hrvatske vojske.

Izvor: BPŽ

Foto: S prošlogodišnjeg obilježavanja Dana Brodsko posavske županije / Ž. Gavranović

Komentari
Prethodni članakZavirite u unutrašnjost novogradiškog Tehnološkog inkubatora
Sljedeći članakAndrija – prvi digitalni asistent u borbi protiv koronavirusa u Hrvatskoj živi na WhatsAppu