Danas i sutra u Novoj Gradiški se održava savjetodavno izložbena 23. po redu manifestacija Poljoprivredno poduzetničke ideje. Organizatori su manifestacije Brodsko posavska županija i „Novogradiški sajam”. Suorganizatori su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva i Turistička zajednica Brodsko posavske županije.

Središnja je ovo gospodarska manifestacija Brodsko posavske županije koja je namijenjena poduzetnicima iz djelatnosti poljoprivrede, prehrambene industrije, stočarstva i usluga vezanih uz njih, a sadrži edukativne i promidžbeno komercijalne sadržaje.

Kroz interaktivne sadržaje i prezentaciju domaćih proizvoda, poseban naglasak ove manifestacije stavljen je na prikupljanje novih ideja, ostvarivanje novih poslovnih kontakata i razmjenu iskustava. Ova manifestacija je spoj sajamskih, izložbenih, edukativnih, stručnih i poljoprivrednih sadržaja putem koje se će moći upoznati raznovrsna ponuda naših proizvođača.

Značaj ove manifestacije prepoznalo je nekoliko resornih ministarstava u Republici Hrvatskoj, među njima i Ministarstvo turizma i sporta koje podržava projekte i manifestacije usmjerene prema jačanju konkurentnosti turističke usluge i ponude. Cilj manifestacije je promocija kulturne, turističke i gospodarske ponude kontinentalnog dijela Republike Hrvatske, a samim time i obogaćivanje ukupne turističke ponude te poticaj na očuvanje autentičnog ambijenta, kulture i tradicije.

– Sigurni smo da u ovo vrijeme nakon pandemije koronavirusa koje je pogodilo poljoprivredu i obrtništvo, manifestacije poput ove daju skroman, ali značajan doprinos njenoj revitalizaciji jer osim što informiraju i predstavljaju nedovoljno iskorištene potencijale, ukazuju i na sve probleme u poljoprivrednom i poduzetničkom sektoru. Upravo zato smo kroz interaktivne sadržaje i prezentacije domaćih proizvoda, naglasili prikupljanje novih ideja, ostvarivanje novih poslovnih kontakata i razmjenu iskustava. Vjerujemo da će kroz ova dva dana i naši izlagači i posjetitelji pronaći nešto za sebe iz bogate ponude sajma, informirati se te nešto novo i naučiti – istaknuo je direktor „Novogradiškog sajma” Slavko Sremac.

Manifestaciji su nazočili gosti i uzvanici, predstavnici Ministarstva poljoprivrede Republike na čelu s voditeljem Uprave za ruralni razvoj Ivanom Ciprijanom, župan Danijel Marušić, pročelnik Upravnog odjela gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko posavske županije Željko Burazović, Stjepan Bošnjaković, predstavici Savjetodavne službe, ustanova i institucija s područja grada i županije.

– Poljoprivredno poduzetničke ideje najbolja su prilika da se posjetitelji upoznaju s proizvodima vrijednih ruku žitelja Brodsko posavske županije koji se na tržištu pokušavaju izboriti, usprkos svim nedaćama na koje nailaze. Ovo je prilika koja će pokazati bogatstvo Brodsko posavske županije i najbolji način prezentacije onoga što hrvatski poljoprivrednici imaju i nude – istaknuo je župan Danijel Marušić.

– Značaj ove manifestacije prepoznalo je i nekoliko resornih ministarstava u Republici Hrvatskoj, među njima i Ministarstvo poljoprivrede. Naš je cilj podržati sve projekte i manifestacije koje su usmjerene prema jačanju konkurentnosti naše ponude i usluge. Drago nam je da je i ove godine organizirana ova manifestacija koja je, svojevrstan „vjetar u leđa” našim malim poljoprivrednicima i poduzetnicima te ujedno promovirati zdrav način života i prehranu – dodao je voditelj Uprave za ruralni razvoj u Ministarstvu poljoprivrede Ivan Ciprijan.

U sklopu ovogodišnjih 23. Poljoprivredno poduzetničkih ideja tijekom prijepodneva organiziran je i “Hrvatski medni doručak” za najmlađe te glazbeno scenski program koji su izveli učenici Glazbenog odjela gradske Osnovne škole “Mato Lovrak”, mali polaznici Dječjih vrtića “Maslačak” i “Radost”, Plesna skupina MIGHTY FIGHTERS te band “Suharak”.

Manifestacija “Poljoprivredno poduzetničke ideje” nastavlja se i sutra kada ćete moći obići štandove izlagača, tijekom prijepodneva bit će upriličen i tamburaški program, dok u 18,00 sati na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški počinje Smotra šetanih kola “Oj Gradiško, ravno polje” koju organiziraju članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk”. Ugostit će nekoliko kulturno umjetničkih društava, a poslije toga slijedi zajedničko druženje za građane uz “Lutalice band”.

 

 

Komentari
Prethodni članakObilježen tjedan borbe protiv tuberkoloze
Sljedeći članakDomaći radio danas slavi: 55 nam je godina tek!