Iako smo ove godine ostali bez tradicionalne središnje pokladne povorke i organizirane manifestacije “Pokladnih dana” koja je unazad nekoliko godina postala tradicija u našem gradu, Malčani su ostali dosljedni i protekle nedjelje organizirali svoj pokladni dan.

U veseloj, raspjevanoj povorci prošetali su ulicama grada, na središnjoj gradskoj pozornici održali prigodan program, a danas će za sva zlodjela i nedaće u protekloj godini “platiti” pokladna lutka “Rade”.

– Malčani su organizirali pokladne dane i u daleko težim uvjetima, pa i za vrijeme rata, stoga nas neće omesti ni trenutna situacija u gradu, nedostatak financijskih sredstava i privremeno financiranje – ističu ovi neumorni entuzijasti i zaljubljenici u tradiciju i običaje svoga kraja.

Prošlogodišnji pokladni dani u Maloj ostat će zabilježeni po otkrivanju kipa na ulazu u Malu, kojega je njegov tvorac Drago Ferić nazvao nakaznjakom, a izradio u sjećanje na svog oca koji je u Maloj godinama bio čovjek koji je organizirao pokladni običaj spaljivanja lutka „Rade“.

U organizaciju ovogodišnjih “Malčanskih mačkara” su se uključili članovi nedavno osnovanog Kulutrno umjetničkog društva “Mala”, mještani, a ukoliko se i vi želite pridružiti veseloj pokladnoj povorci, svakako danas dođite u Malu.

Okupljanje je ispred doma u Maloj u 15,00 sati, oko 16,00 sati kreće pokladna povorka, a nakon toga slijedi i spaljivanje “Rade”.

Komentari
Prethodni članakDanas je Dan sigurnijeg interneta
Sljedeći članakZatvara se izbjeglički kamp u Slavonskom Brodu