Kao što je i običaj, u novogradiškoj župi Kraljice sv. Krunice protekle je nedjelje, 05. lipnja, organiziran Dan župnog zajedništva. Manifestacija je to koja na duhovni i svjetovni način okuplja župljane na druženje, pjesmu i ples.

Organizator manifestacije, vlč. župnik Ivan Štivičić, zajedno sa svim župljanima i prijateljima, a sudionici su brojni župljani. U programu su nastupili: ministranti, Folklorni Ansambl mladih, Ema i Nika Straga-Šašić, Lara Dugojevć, Martina Suvala, Noa Andrašić, Sara Straga-Šašić, ljupinski prvopričesnici, Lana Tokić, Lovro, Helena, Karlo i Amalija Tkalčec, mali dječji crkveni zbor, te Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška.

Župnik Ivan Štivičić nagradio je djecu koja su dolazila na Svibanjske pobožnosti, te Amaliju Tkalčec koja je sa svojom ekipom osvojila 2. mjesto na državnom natjecanju iz vjeronauka. Zahvalio se i svim vjernicima koji su došli na ovaj župni dan:

– Lijepo je kad se možemo ovako podružiti; to obogaćuje naš život i čini našu zajednicu jačom i kvalitetnijom. Trebamo iskoristiti naše talente, a to su naši izvođači danas i pokazali. Hvala svima koji su pomogli da se realizira današnji dan, kuharu, svima koji su slagali stolove, pekli palačinke i poslužili župljane. Hvala svim izvođačima i TS “Tringelt” na zabavi.

Zbog lošeg vremena nisu održane dječje tradicijske igre, a druženje se premjestilo u dvorane, uz grah, palačinke i piće. Nije nedostajalo pjesme i plesa, a sve to obogaćuje naš život i zajednicu.

no images were found

Komentari
Prethodni članakUčenici trećih razreda Lovraka posjetili Osijek / Foto
Sljedeći članakNezaposleni: Općina Rešetari kroz program javnih radova zaposlit će 15 ljudi