U organizaciji tvrtke “Slavonija slad” u suradnji sa PPK kompleksom Nova Gradiška, 23. svibnja organizirana je manifestacija “Dan polja pivarskog ječma” ispred tvornice u Novoj Gradiški. Tradicionalno je to druženje stotina proizvođača-kooperanata pivskog ječma iz cijele Hrvatske. Proizvođače, kooperante, goste i sve nazočne uoči početka manifestacije pozdravili su Frederic Moulin, glavni menadžer PP Kompleksa i Vlado Bićanić, direktor Slavonija Slada. Nazočni su bili i Tugomir Majdak državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko posavske županije, Željko Burazović.

Slavonija slad” je zapravo nositelj svih aktivnosti koje se odnose na proizvodnju pivarskog ječma i pivarskog slada. Ponosan je direktor “Slavonije Slada” Vlado Bićanić i na novi proizvod Badass Barley Malt. Vjeruje kako je taj brand nova kvaliteta i nova vrijednost na tržištu. Prezentaciju o novom proizvodu je održao ambasador Krešimir Marić iz Daruvarske pivovare. 

– “Nastojimo predstaviti svoj rad na oplemenjivanju ječma na Danima polja u Novoj Gradiški. Prikazat ćemo 15 sorti ozimog dvorednog ječma i tri sorte jarog dvorednog ječma. Vjerujemo da će žetva započeti oko 15. lipnja, dva tjedna kasnije u odnosu na prošlu godinu. Nadamo se kako će vremenske prilike potrajati, da će omogućiti formiranje i dobro nalijevanje zrna ječma, onda imamo dobar urod i pivarsku kvalitetu.” – izjavio je Alojzije Lalić s Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka.

Brojni sudionici upoznati su i sa novim sortama, sredstvima za zaštitu i brojnim drugim savjetima da bi proizvođači ječma proizveli što bolji proizvod iz kojega nastaje i kvalitetnije pivo. Ratari očekuju solidne prinose ozimog ječma, zahvaljujući uz ostalo dobrom sortimentu i tehnologiji proizvodnje, istaknuto je na Danu polja pivarskog jemča u Novoj Gradiški.

Komentari