Gimnazija Nova Gradiška protekli je tjedan otvorila svoja vrata učenicima osmih razreda novogradiških, ali i okolnih osnovnih škola, ne bi li ih za nekoliko mjeseci pridobile kao svoje nove učenike. U novogradišku Gimnaziju, koja se može pohvaliti kao jednom od uspješnijih škola Brodsko posavske županije, pristizali su brojni učenici iz različitih osnovnih škola kako bi pronjuškali, vidjeli i čuli što to ova srednja škola dobroga nudi za njihovo obrazovanje.

Učenici su sudjelovali na radionicama: rad s grafičkom prešom, terapijsko bubnjanje, snimanje radijske emisije, mikroskopiranje, programiranje i izrada automobila s pogonom na balon. Nakon uvodnog pozdrava ravnateljice, gimnazijalci su učenike 8. razreda proveli po školi, odveli ih na radionice i razgovarali s njima o gimnazijskom programu i posebnostima koje naša škola nudi.

U opuštenoj i ugodnoj atmosferi osmaši su imali priliku razbiti mitove o latinskome jeziku, dobiti savjete o kvalitetnom učenju, upoznati se s projektima i zanimljivim aktivnostima koje svakodnevno provodimo, bogatim izbornim, fakultativnim i izvannastavnim programom, terenskim nastavama i izletima.

Gimnazija je škola koja raznovrsnim programom omogućuje svakom učeniku rast i razvoj u području koje učenika zanima i u kojemu je darovit, škola čiji učenici redovito sudjeluju na državnim natjecanjima, škola koja od prvoga razreda priprema učenika na uspješno polaganje državne mature i upis na željeni fakultet.

-” Ovo je prilika za pokazati školu javnosti, dolaze sve osnovne škole našeg područja ali pozivamo i školarce iz Rajića i Novske. Sve što radimo u školi, osnovnoškolci mogu vidjeti, porazgovarati s profesorima kako bi lakše donijeli odluku o upisu. Imamo poseban program za učenike Osnovnih škola, nudimo im priliku za rad na grafičkoj preši, mi smo škola koja za preventivne programe dobiva značajna sredstva, provodimo radionice protiv stresa kako bi istrsli stres na bubnjevima. Imamo zavidnu kolekciju uzoraka u našem labaratoriju, kako bi vidjeli kako izgleda naša koža i bakterije. Sve aktivnosti, programe i radionice otvaramo javnosti i drago nam je što ih možemo prezentirati,” – rekla je ravnateljica Ljiljana Ptačnik.


Komentari
Prethodni članakUnatoč poskupljenjima u kafićima smo u travnju ostavili 221 milijun eura
Sljedeći članakImamo državne prvake iz vjeronauka!