Žitelji općine Staro Petrovo Selo jučer su s više prigodnih sadržaja obilježili najvažniji dan u životu svake općine, Dan općine. Tim povodom u poslijepodnevnim satima upriličeno je niz zabavnih događanja. 

Održano je natjecanje u kuhanju čobanca, gdje se 13 ekipa borilo da skuha najbolji čobanac, a poredak je na kraju bio ovakav: treće mjesto osvojila je ekipa RK Slavije, na drugom se našla ekipa Kulin – Bećarac, dok je pobjednički čobanac skuhala ekipa Sveti Vinko. U međuvremenu, za one koji ipak nisu ljubitelji čobanca, organiziran je i Sajam zdrave prehrane kroz projekt ”Zdravi ljudi, zdrava općina”. 

 

 

Tijekom dana održana je već tradicionalna rukometna utakmica na kojoj su snage odmjerili Općina Staro Petrovo Selo i Grad Nova Gradiška. Nakon izuzetno zanimljivih i borbenih 30 minuta, pobjednička ekipa je domaćin – Staro Petrovo Selo s rezultatom 16:13. 

 

 

Za najmlađe, ekipa iz Slavonskog Broda održala je predstavu ”Knjiga o džungli”, dok su se oni malo stariji pripremali za feštu koja je uslijedila u večernjim satima. 

 

 

Zabavnu večer koncertom je otvorio svima dobro poznati lokalni bend Tkanica, dok su na kraju sve posjetitelje zabavljali, a atmosferu doveli do vrhunca tamburaški sastav pod utjecajem rocka – GAZDE! 

 

 

Program obilježavanja Dana općine SPS nastavlja se i u ponedjeljak, 29. lipnja, kako slijedi: 

9,00 sati – OKUPLJANJE UZVANIKA (zgrada općine SPS) 
9,30 – POLAGANJE VIJENACA (spomen obilježje poginulim braniteljima)
10,00 – SVETA MISA (Župna crkva sv. Antuna Padovanskog)
11,30 – SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA (Hrvatski pučki dom u SPS)
13,00 – DOMJENAK ZA UZVANIKE (Hrvatski pučki dom u SPS)

 

Komentari
Prethodni članakNa umjetnom jezeru Oriovcu nedaleko Slavonskog Broda sinoć je nestao mladić
Sljedeći članak”Zdravi ljudi, zdrava općina”: Održane edukacije na temu ”Dijabetes se može pobijediti” i ”Prevencija moždanog udara”