Povodom blagdana Svetog Vida, 15. lipnja, svečano je proslavljen dan Općine Okučani. Tom je prigodom organiziran svečani program koji je započeo sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture u Okučanima, a sjednicu je otvorio predsjednik vijeća Ivica Pivac.

Vijeće se sastalo 5 puta u proteklih godinu dana. Ujedno je ovo i zadnja godina ovakvog saziva vijeća. Ja bih se zahvalio svim vijećnicima i načelniku Vidakoviću na suradnji koja je bila na visokom nivou.

Sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Aca Vidaković:

-Svima želim sretan dan Općine, a svim gostima hvala na dolasku. Ovo je prilika kada vas mogu izvijestiti o radovima u našoj Općini. Proračun Općine iznosio je nešto više od 5 milijuna i 200 tisuća kuna, oko 13% veći proračun nego 2014. godine i to zahvaljujući raznim EU fondovima i fondovima ministarstava. Mjesečno nam je dolazila i pomoć iz državnog proračuna od 118 tisuća kuna. Želim istaknuti kako smo mi općina koja nema kredita. Od važnih infrastrukturnih projekata želim izdvojiti završne radove na dvorani Osnovne škole u Okučanima vrijednog milijun i 125 tisuća kuna. Imamo i rekonstrukciju Ulice bana Jelačića, a vrijednost projekta je 625 tisuća kuna. Zajedno s Općinom Gornji Bogićevci završili smo projekt razminiranja poljoprivrednog zemljišta i okućnica tako da smo sada općina bez mina. Teško je danas u općini doći do radnog mjesta, a mi smo putem javnih radova zaposlili 35 radnika. Također u najavi imamo i dolazak jedne tvornice za izradu plastične stolarije, a zaposlilo bi se 60 radnika. Također, pomažemo našim studentima sa 600 kuna stpendije, sufinanciramo učenički prijevoz putnicima s 25%, te školsku kuhinju učenicima koji to financijski ne mogu. Pomažemo našim udrugama, sportskim, kulturnim i civilnim, a međusobna suradnja je odlična. Ipak smo mi zajednica u kojoj djeluju različite manjine i treba biti pravedan prema svima.

Na svečanoj sjednici bio je i pomoćnik ministra regionalnog razvoja i EU fondova, Davor Huška:

– Vjerujem da ćemo imati i dalje dobru suradnju jer sam ja donedavno bio gradonačelnik Pakraca. Vjerujem da će Općina Okučani nastaviti s realizacijom brojnih projekata. Donosim vam dašak optimizma, jer su nam milijarde na raspolaganju. Uz dobro napisane projekte moći ćete povući sredstva kako bi se zadovoljile potrebe svih mještana. Ministarstvo i ja smo vam na raspolaganju za sva pitanja. Uskoro možete očekivati raspisivanje novih projekata.

Čestitku povodom Dana općine u ime brodsko-posavske županije uputila je zamjenica župana, Dunja Magaš:

-Županija i Općina Okučani imaju odličnu suradnju i vjerujem da će se tako i nastaviti u budućnosti. U Okučanima smo nastavili s radovima na školskoj dvorani, a prošle godine uredili smo Dom zdravlja, projekt vrijedan 600 tisuća kuna. Nastavit ćemo i dalje pomagati, jer je to općina čije se gospodarstvo teško oporavlja nakon Domovinskog rata. Ima i svijetlih primjera poduzetnika koji su svakim danom sve bolji i jači i mogu biti na ponos Okučana, poput OPG-a Šokac koji proizvodi izvanredne voćne rakije koje sam probala na sajmu u Splitu.

Na Sjednici su bili predstavnici i načelnici Općine Vrpolje, Stara Gradiška, Gornji Bogićevci, predstavnici udruga, vjerskih zajednica te mještani.

Načelnik Vidaković i predsjednik Općinskog vijeća Ivica Pivac uručili su Priznanja općine Okučani: Marinku Stojiću, voditelju Uprave Hrvatskih šuma Nova Gradiška za iznimnu suradnju i pomoć u izgradnji infrastrukture, Sindikatu vozača i prometnih radnika ZET-a Zagreb za pomoć socijalno ugroženih obitelji s područja Općine Okučani, Ruži Vidović, stručnoj suradnici za doprinos u poljoprivredi i stručnoj pomoći, Dejanu Ivakiću za sportsko-kulturno i civilni doprinos, Josipu Crnkoviću, članu Nanbudo klubu “Slavonija” za ostvarene odlične rezultate te kvalifikacijama na svjetsko prvenstvo, te Gabrijeli Redžić, također članici Nanbudo kluba za ostvarene rezultate.

Svečanost sjednice svojim nastupom upotpunili su članovi Tamburaškog sastava “Lađari” iz Davora. Nakon Sjednice položeni su vijenci kod Križa u parku hrvatskih vitezova te je služena sveta misa u crkvu Sv. Vida.

no images were found

Komentari
Prethodni članakPolicija uhvatila pljačkaša telekomunikacijskog centra, pronašli pištolj i nož
Sljedeći članakPokažimo još jednom da imamo veliko srce