Dan općine Cernik svečano je proslavljen ovoga petka 27. svibnja. Kao i u svim općinama, i u Cerniku se susreću s istim ili sličnim problemima, ali moglo se čuti puno toga o pozitivnim i dobro realiziranim projektima te planovima za 2016. godinu. Nakon polaganja vijenaca kod središnjeg spomen obilježja, u 11.00 sati je započela Svečana sjednica Općinskog vijeća u Franjevačkom samostanu.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić koji je dodao da je rad Vijeća bio uspješan, da su dobro surađivali s mjesnim odborima te da su usvojili potrebna izvješća i planove za dobrobit svih mještana.

Načelnik Nikola Jugović na čelu je Općine od njezina osnutka 1993. godine. Kako sam kaže, do sada se puno napravilo za dobrobit svih stanovnika:

-Puno se radilo na komunalnoj infrastrukturi. U svim mjestima Općine smo obnovili ili izradili nove društvene domove, u Giletincima, Šumetlici i Cerničkoj Šagovini. Isto tako smo obnavljali škole. Naročito smo radili na uređenju potoka, vodotoka, kanala, poljskih putova, nerazvrstanih cesta. Dobro smo surađivali i sa Županijskom upravom za ceste te smo uredili županijske ceste, ali i ceste u mjestima u Općini i u samome Cerniku. No moram reći i ono s čime nisam zadovoljan. Naime, mi smo poljoprivredna Županija i Općina. Loše je stanje gospodarstva. S tom problemom susreću se sve općine. Uložili smo u gospodarsku zonu, no nema zainteresiranih investitora. Ali drago mi je reći i ponosan sam na rad svih kulturnih društava, udruga, sportskih društava i na suradnju s našim samostanom i Crkvom. Svi zajedno pokušali smo uljepšati i obogatiti život ovoga mjesta.

Ovo je posljednja godina načelniku Nikoli Jugoviću koji želi da i njegovi nasljednici dobro rade taj posao za dobrobit svih mještana Općine Cernik.

U ime Brodsko-posavske prisutne je pozdravila zamjenica župana Danijela Marušića, Dunja Magaš, te istaknula tri važna projekta koja će se ove i iduće godine realizirati u Općini Cernik.:

– Nastavit ćemo s energetskom obnovom škole u Baćindolu, prošle godine smo obnovili krov, a ove će se godine završiti fasada i prozori. Vrijednost projekta je preko 500 tisuća kuna. Također, Cernik će konačno dobiti ambulantu obiteljske medicine, prvi puta u povijesti. Treći i vrlo značajan projekt koji će se realizirati u suradnji s Medicinskim fakultetom u Osijeku, Bolnicom Sv. Rafael Strmac, Općinom Cernik i Brodsko-posavskom županijom je otvaranje Diplomskog studija palijative i gerijatrije.

Na sjednici su dodjeljena priznanja i Grb općine Cernik. Grbom općine Cernik nagrađeni su Tihomir Potkonjak i fra Franjo Tomašević, dok su zahvalnice za društveni i kulturni doprinos dobili Karlo Szabo, Robert Crljenković i Štefanija Jugović. Titulu počasnog građanina Općine Cernik od danas nosi Damir Sokić – Roka.

Svečanost su svojim nastupom upotpunile članice pjevačke skupine Kulturno umjetničke udruge “Cernik” i Tamburaški sastav Satir.

no images were found

Komentari
Prethodni članakTeško nastradalo troje mladih
Sljedeći članakSutra u Starom Petrovom Selu 30. međunarodni memorijalni rukometni turnir veterana “Zlatko Akmačić”