Članovi Udruge roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata Grada Nova Gradiška jučer su ugostili svoje prijatelje, članove Udruge roditelja poginulih branitelja iz Županje.

Na cjelodnevnom druženju, posjetili su nekoliko mjesta koja su imala značajnu ulogu u Domovinskom ratu i obrani novogradiškog kraja.

Svoj boravak u novogradiškom kraju započeli su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novoj Gradiški i kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku, a potom su krenuli put Cerničke Šagovine, Gorica, Dragalića i Okučana.

– Želimo pokazati našim prijateljima iz Županje što se sve događalo na novogradiškom području za vrijeme Domovinskog rata, kroz specifični “sat povijest” ukazati i još jednom podsjetiti na ulogu hrvatskih branitelja, njihovih sinova u stvaranju suverene, samostalne i neovisne hrvatske države.

Naš je cilj obrana stečevina Domovinskog rata, obrana digniteta, dostojanstva hrvatskih branitelja. Nitko ne smije “krasti” temelje hrvatske države kojoj su u temelju hrvatski branitelji na čelu s dr. Franjom Tuđmanom – kaže predsjednik novogradiške Udruge roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata Ante Vukšić.

 

no images were found

Komentari