Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a na zahtjev roditelja Centar ga je vratio u biološku obitelj.

Šokirani smo i zgroženi. Ovako nešto nikad nismo vidjeli u našoj bolnici, kaže osoblje Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj govoreći o djevojčici (2,5) koja je kod njih stigla u srijedu pretučena gotovo do smrti.

– Tijekom srijede u Kliniku za dječje bolesti Zagreb dogovorno je u Jedinicu intenzivnog liječenja zaprimljeno dvoipolgodišnje dijete iz Opće bolnice Nova Gradiška, vitalno ugroženo i visokorizično, zbog ozljeda nastalih uslijed još neutvrđenih okolnosti. Zbog teških kraniocerebralnih ozljeda, nakon dodatne dijagnostičke obrade, učinjen je neophodan neurokirurški zahvat. Dijete je na mehaničkoj ventilaciji uz sedaciju lijekovima, uz kontinuirani monitoring vitalnih funkcija i dijagnostičko praćenje. Životno je ugroženo – rekao je prof. dr. Roić za 24sata.

Kontaktirali smo i ravnatelja OB-a Nova Gradiška, dr. Josipa Kolodzieja, koji nam je rekao da je dijete u bolnicu donijela majka, a pritom je rekla da je palo i ozlijedilo se.

– Ozljede su bile teške posebno glave, ali bilo ih je i po cijelom tijelu. Nakon što smo pružili prvu pomoć, zbog tih teških ozljeda glave i mozga odlučili smo dijete prebaciti u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Ovaj slučaj prijavili smo policiji – rekao je dr. Josip Kolodziej.
U policiji potvrđuju da imaju saznanja o ovom nemilom događaju. – Upoznati smo sa slučajem, no u ovom trenutku ne možemo ništa reći o tome kako su ozljede djeteta nastale. U tijeku je krim istraživanje koje bi trebalo dati odgovor na to je li netko ozlijedio dijete i na koji način – rekao je Damir Brezić, službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

Komentari
Prethodni članakKLUB LIJEČENIH ALKOHOLIČARA: Liječenje ovisnosti o alkoholu je dugotrajan i složen postupak
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 75 novih pozitivnih osoba