Članovi Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” iz Vrbja sutra putuju na još jedno vrijedno gostovanje, županijsku Smotru folklora “Igra kolo” u Ogulin. Jedinstvena je to manifestacija na kojoj će uz brojna kulturno umjetnička društva, našu Brodsko posavsku županiju predstavljati članovi društva iz Vrbja.

Veliki je to uspjeh ovoga društva koje vrijedno radi već nekoliko godina, pod vodstvom umjetničkog voditelja Zvonka Šantića.

Kako ističe predsjednica KUD-a “Vrbje” Marijana Sekulić, nastavak je ovo niza uspješnih gostovanja ovog društva. Proteklog su tjedna sudjelovali na Smotri folklora u Novom Marofu u povodu blagdana svetog Antuna, a i početak je godine bio aktivan i pun gostovanja.

Po uzoru na mnogobrojne smotre diljem Hrvatske, od 1997. godine se u gradu podno Kleka, Ogulinu, svakog prvog vikenda mjeseca lipna održava Smotra izvornog folklora Karlovačke županije pod nazivom “Igra kolo”. Smotru organiziraju Pučko otvoreno učilište Ogulin i KUD “Klek” a pokrovitelji su grad Ogulin i Zajednica amaterskih kulturno umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije. Iako smotra u Ogulinu “Igra kolo” prvenstveno promovira i prezentira tradicijsku kulturu Karlovačke županije, od njezina osnutka do danas na njoj se predstavilo preko 80 različitih društava, kako iz Karlovačke županije tako i iz drugih krajeva Hrvatske.

Na smotri se prezentira folklorno blago Karlovačke županije, a od njenog osnutka se predstavilo preko 80 različitih društava kako iz županije tako i iz drugih krajeva Hrvatske. Svakom smotrom dotiče se kultura, narodno stvaralaštvo, rukotvorine, znamenitosti i folklorna baština koji su sastavni dio naše opstojnosti.

Komentari
Prethodni članakPromocija knjige djevojčice u plavom kaputiću, vukovarske heroine Željke Mitrović Jurić “Moja rijeka suza” /foto
Sljedeći članakPOČELA ŽETVA JEČMA – Ratari strahuju od vrlo niskih otkupnih cijena