Nakon protekle godine kada nisu održali svoje tradicionalno predblagdansko druženje, Božićni koncert, članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav” iz Cernika, ipak su ove godine odlučili održati ga. U skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, ove je godine koncert pratio manji broj posjetitelja, ali blagdanski duh nikako nije izostao. Posjetiteljima su se sinoć s nizom sjajnih, božićnih pjesama predstavili članovi mješovitog pjevačkog zbora „Tomislava”, veliki tamburaški i juniorski orkestar te polaznici škole tambure, a za nastup su ih sjajno pripremili dirigenti profesori Matea Jelinić, Marijan Paurić i Dalibor Timarac. U „Tomislavu” od ove godine djeluje i pjevačka skupina koju je za nastup sjajno pripremila profesorica Matea Jelinić. Božićnom glazbenom ugođaju pridonijele su i gošće, članice Ženske klape „Allegre” iz Osijeka.

Dobrodošlicu gostima i ove je godine uputio predsjednik „Tomislava” Đuro Vuk, a sretne i blagoslovljene božićne i novogodišnje blagdane poželio im načelnik Općine Cernik, dugogodišnji član „Tomislava” Vitomir Žakić.

Koncert je i ove godine bio prigoda za zahvaliti svim onim članovima koji su proveli određeni broj godina u društvu. Za pet godina u „Tomislavu” za 2020. godinu priznanja su dobili Petra Mihajlović, Leo Relković, Borna Gusić, Zvonko Galik i Niko Bakunić.

Priznanje za pet godina u 2021. godini priznanja su dobili: Dijana Betlah Sokić, Anita Vonić Đuričić, Danijela Relković i Marijan Relković.

Priznanja za 10 godina u „Tomislavu” u 2020. godini dobili su Marija Štefanović, Karlo Szabo, Matija Bator, Jakov Krmpotić, Luka Tadić i Srećko Kapetanić.

Priznanja za 10 godina u „Tomislavu” u 2021. godini dobili su Karmen Szabo, Matej Valešić, Roka Sokić, Ivana Živković, Jan Sokić i Ivan Lozinjak.

Priznanja za 20 godina u 2020. godini dobili su Slobodanka Ostojić i Suzana Szabo.

Priznanja za 40 godina za 2020. godinu dobili su Mandica Janković, Dragutin Janković i Višnja Brčić.

Priznanje za 40 godina provedenih u „Tomislavu” za 2021. godinu dobila je Cecilija Šimić, za 50 godina Luka Zec i za 60 godina Andrija Lazić.

Nagradili su „Tomislavci” i svoje umirovljenike, Mandicu i Dragutina Jankovića, Mirjanu Rosić, Katarinu i Ivana Novoselac.

 

Komentari
Prethodni članakEvo gdje se možete cijepiti u sljedećem tjednu
Sljedeći članakUpaljena četvrta adventska svijeća u našem gradu