Jučer je u stranačkim prostorijama održana tiskovna konferencija HDZ-a Nova Gradiška s koalicijskim partnerima na kojoj su se predstavili, kandidatkinja za gradonačelnicu Ljiljana Lukačević i njeni zamjenici Igor Ferenčina i Dubravko Gubić, koji se nalaze na broju 3 liste za izvršnu vlast. Ujedno su na konferenciji predstavljeni i kandidati s liste broj 2 za gradsko vijeće.

Kandidatkinja za gradonačelnicu ističe da svoju kampanju ne radi samo dva tjedna nego cijeli svoj životni vijek, tome u prilog ide njeno dugogodišnje iskustvo u poslu kojim se bavi. Naime Ljiljana Lukačević je specijalist kliničke psihologije u Općoj bolnici Nova Gradiška, asistent Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku s 25 godina radnoga staža u struci jer je odmah po završetku fakulteta postala dio tima za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalima u Domovinskom ratu. U tom području rada, Ljiljana Lukačević ostavila je i brojne publikacije, knjige i druge zapise. Izvan bolničkih aktivnosti kandidatkinja je vrlo angažirana u području prevencije ovisnosti, predavač je na te tečaju za trudnice u novogradiškom rodilištu ali i osnivačica i prva predsjednica Udruge za promicanje kvalitete života i održanja mentalnog zdravlja “Pozitiva”.

Bogate životopise imaju i zamjenici Ljiljane Lukačević. Igor Ferenčina, psihijatar i forenzički psihijatar, Novogradiščanin je srcem i dušom koji se također odmah po završetku studija vratio u rodni grad i počeo s radom u novogradiškom medicinskom centru gdje je jedno vrijeme obnašao i dužnost ravnatelja. Bio je i ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška u dva mandata. To su samo neke od ključnih funkcija koje je ovaj psihijatar obnašao na području svoga grada. Društveno aktivan je Igor Ferenčina i što se tiče prevencija ovisnosti. Također je vrlo angažiran u župi Bezgrešnog začeća BDM.

Drugi zamjenik je Dubravko Gubić koji dolazi iz obrtničkog sektora, također rođeni Novogradiščanin i sudionik Domovinskog rata. S obzirom na to da je više od 20 godina proveo u obrtništvu i poduzetništvu smatra da svojoj kandidatkinji može uvelike pomoći u segmentu gospodarstva.

 

Nakon predstavljanja kandidata za izvršnu vlast, predstavljeni su i kandidati za gradsko vijeće:

1. mr. LJILJANA LUKAČEVIĆ, spec. kl.psih.; 2. ŽELJKO BEŠLIĆ, dipl. ing. šum.; 3. LJILJANA PTAČNIK, prof.; 4. TOMISLAV BEĆIREVIĆ; 5. ANTUN ŠKVORČEVIĆ; 6. DANIJELA BEGOVIĆ; 7. DAMIR JAPUNDŽIĆ, dr. med.; 8. BORIS GRGIĆ, mag. ing. račun.; 9. ŽELJKO KRALJIĆ; 10. MIRJANA VUKOVIĆ; 11. SINIŠA BUKARICA, dipl. ing. šum.; 12. VALENTINA PETROVIĆ; 13. MARIO PRANJIĆ; 14. KRUNOSLAV GLAVAČ, dipl. ing. stroj.; 15. BRANKO MEDUNIĆ, dipl. soc.radnik; 16. DUBRAVKA KOVAČIĆ; 17. KLARA MATOŠEVIĆ;

 

Svi oni imaju zajedničku viziju i program koji žele provesti. Prioriteti su im stvaranje novih radnih mjesta kroz poticanje gospodarstva, poduzetništva i investicija, ulaganje u komunalnu infrastrukturu, unaprjeđenje sportskih, kulturnih i turističkih sadržaja grada, opravdavanje statusa “Grad-prijatelj djece”, osiguranje zdravstveno-socijalne skrbi te skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata.
Na pitanje kako će realizirati svoj program odgovaraju u jasnim crtama:

  • nikad stihijski, hiperaktivno i populistički (tek pred lokalne izbore), nego uvijek sustavno i planski
  • nikad zbog promidžbe osoba i interesnih skupina, nego uvijek timski i u komunikaciji sa sugrađanima

I što je najvažnije, znanjem i srcem.

no images were found

Komentari
Prethodni članakNajbolje od grada – velika FOTO galerija
Sljedeći članakPredstavljena knjiga Vladimira Šeksa -‘1991. moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat’