Martina Škvorić, Ines Bašić, Nikolina Zubak, Marija Bala i Izabela Jašek, slavonskobrodske su „Kraljice” koje su proteklog vikenda u Karlovcu sudjelovale na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u elektroničkom pikadu. Zauzevši šesto mjesto u ukupnom poretku, njihov Pikado klub „Kraljice” ostvario je uspjeh kakav nijednom ženskom pikado klubu u Brodsko-posavskoj županiji nije pošao za rukom već više od sedam godina.

– Prezadovoljne smo uspjehom. U polufinalu smo igrale protiv dvije izuzetno teške ekipe, ali držale smo se koliko smo mogle. Trudile smo se i dugo pripremale za Prvenstvo kako bi rezultat bio što bolji. – kazale su nam članice trenutno jedinog ženskog pikado kluba u Brodsko-posavskoj županiji. – poručile su cure.

Dobar pikadist mora imati hladnu glavu, mora biti uporan i imati dobru volju. Ne treniramo svaki dan, sve ovisi o obavezama, ali recimo da treniramo dva puta tjedno po sat ili dva, kažu “Kraljice”. Razlog slabe prepoznatljivosti pikada vjerovatno je to što u ovom sportu nema novaca. Pikado je kombinacija amaterskog i poluprofesionalnog sporta, a samim time i sponzore je teško naći. Treniramo u kafiću „Jack Daniel’s” na Hebrangu. Zahvalile bismo sponzorima jer bez njih odlazak na Prvenstvo ne bi bio moguć. – poručile su cure.

Na 27. Ekipnom prvenstvu sudjelovalo je oko 90 ekipa, od kojih je 18 ekipa činilo žensku seniorsku konkurenciju.

Na Prvenstvu smo bodrili jedni druge. Sve pikado ekipe u Slavonskom Brodu su nam podrška i nadamo se da su ponosni na nas. – kazale su. – Sljedeće Državno je naše. – obećale su „Kraljice”.

 

Komentari
Prethodni članakTražiš posao?! Evo što se nudi na području županije..
Sljedeći članakDanas je Majčin dan: Sjetimo se naših najdražih