Iz tvornice prve doze Pfizerova cjepiva stigla su kamionom u Hrvatsku 26. prosinca oko 6 sati ujutro. Kamion s cjepivom u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo dočekao je i ravnatelj Krunoslav Capak. Hladnjača s cjepivom stigla je pod policijskom pratnjom.

Iz sigurnosnih razloga iz HZJZ-a nisu htjeli najaviti točno vrijeme dolaska cjepiva u skladište. ”Nakon toga će se distribuirati po županijskim zavodima i nakon toga 27. počinje cijepljenje”, rekla je dr. sc. Diana Mayeriz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za Dnevnik.hr

Prve doze cjepiva stigle su i u novogradišku bolnicu, potvrdio nam je ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej i dodao kako je cijepljeno 10 djelatnika na COVID odjelu.

U Slavonskom Brodu danas od 14 sati obavit će se prvo cijepljenje, a cijepit će se korisnik Doma za starije i nemoćne osobe. Osim u domove, prve doze idu prema bolnicama za liječnike i sestre na prvoj crti obrane. Kamo najviše?

”To je grad Zagreb i Splitsko-dalmatinska županija. Sada vidite da naše sjeverne županije imaju povećali broj novooboljelih, tako da bez panike. Svi će dobiti cjepiva onoliko koliko ga bude trebalo”, poručila je Diana Mayer iz HZJZ-a. Stiglo je oko 9700 doza. ”Od bočice, kad se razrijedi s fiziološkom otopinom, može se cijepiti pet pet pacijenata”, rekla je Mayer.

Brojke padaju. Bolnice ipak nešto lakše dišu. U Brodsko posavskoj županiji u posljednjih tjedan dana zabilježen je pad broja novozaraženih, tako je u posljednja 24 sata zabilježeno samo 20 novih pozitivnih osoba. 

Komentari
Prethodni članakIN MEMORIAM: Iznenada preminuo poznati novogradiški obrtnik Milan Krpan
Sljedeći članak78-godišnja Ruža Križ prva se cijepila protiv virusa COVID 19 u Brodsko posavskoj županiji