“U meni Staro Petrovo Selo”, “Tko te ima taj te nema”, “Svirci moji”, “Šokački nokturno”, “Tucin spletokol”, evergreeni, crnačke duhovne skladbe, samo su neke od melodija koje su nam na večerašnjem koncertu održanom u novogradiškom Domu kulture podarili članovi Kulturno umjetničkog društva “Tamburica” i Vokalnog ansambla “Lira” iz Starog Petrovog Sela.

Vrijedni glazbenici predvođeni maestrom Ivanom Lekićem i prof. Renatom Grgić proveli su večeras novogradišku publiku svim putevima glazbe, te zvonke radosti.

Spontano, simpatično, vedro, baš onako što oni i jesu, prezentirali su dio svoga bogatog glazbenog opusa i poveli nas na glazbeno putovanje uz tamburu i ljudski glas, kao najljepši instrument.

Kulturno umjetničko društvo “Tamburica” ove godine “puni” 46 godina rada i postojanja, dok su članovi Vokalnog ansambla “Lira” prošle godine obilježili 15 godina više nego uspješnog rada i postojanja. Iza njih su brojni koncerti, gostovanja, nagrade, na što su, kako su i večeras istaknuli, izuzetno ponosni.

U bogatom dvosatnom glazbenom programu publika je mogla uživati uz “Tamburicu”, “Liru” i soliste Slavka Mikulića, Marija Čuturića, Ivanu Šamal i maestralnog na primu Brunu Šporčića.

Novogradiška je publika imala prigodu vidjeti i video glazbeni potpuri koji je u tamburaškom aranžmanu snimio Vokalni ansambl „Lira“ s nekoliko hitova svjetski poznate pop grupe ABBA.

Za sve viđeno i doživljeno publika ih je nagradila više nego zasluženim pljeskom, a njima, vjerujemo, poticaj da samo tako nastave i dalje.

 

Komentari
Prethodni članakNastavljaju se programi na Ljetnoj pozornici uz hladno pivo, večeras Rock večer i DJ RayJa
Sljedeći članakOvog vikenda Memorijal u Seocu