Saborski zastupnik Nezavisne liste mladih Ante Pranić optužio je u „zelenu mafiju” zbog toga što su cijene jagoda na zelenim tržnicama u Zagrebu ili Splitu i do 100 posto veće od otkupnih cijena, javlja N1

„Nije normalno da jedan proizvođač, mali OPG-ovac na području Vrgovca proizvede jagode i proda ih za 23 kune, a onda ta ista jagoda završi na zelenoj tržnici u Splitu ili Zagrebu po 50 kuna zbog raznih prekupaca i zelene mafije”, kazao je Pranić u Saboru tijekom slobodnog iznošenja stajališta.

Očito je, dodao je, kako”zelena mafija” može u Hrvatskoj raditi što hoće i da im nitko ne može stati na kraj kako bi se zaštitili proizvođači i krajnji potrošači.

„Što radi Državni inspektorat? Apsolutno ništa jer da radi i nadzire zelene tržnice znalo bi se kako, tko i pod kojim uvjetima dobiva prostor na zelenim tržnicama, ulazne račune od OPG-ova i tada bi mnogi trebali objasniti čemu razlika od gotovo 100 posto od polja do krajnjeg potrošača”, ustvrdio je Pranić.

Naglasio je također važnost samodostatnosti domaće poljoprivrede i poručio da ovu krizu treba iskoristiti kako bi se to osiguralo.

Izvor: N1
Foto: Ilustracija/Internet

Komentari