U povodu blagdana Dana državnosti svim žiteljima Grada Nova Gradiška i Brodsko-posavske županje čestitke upućuju gradonačelnik Noveo Gradiške Željko Bigović i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić te župan Danijel Marušić.

GRADONAČELNIK ŽELJKO BIGOVIĆ I PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA JOSIP MIKŠIĆ

Predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti – Hrvatski sabor, postavio je 25. lipnja 1991. godine temelje samostalnosti i suverenosti donošenjem povijesnih akata: Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske.

 

Pobjedom hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, kao nastavkom održavanja državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskog naroda na punu državnu suverenost, potvrđeno je izražavanje tisućljetne nacionalne samobitnosti i državne opstojnosti. Nikada ne smijemo zaboraviti niti jedan život, dan u zalog za  slobodu koju danas uživamo pod vlastitim grbom i zastavom, u europski uređenoj državi.

 

Poštovane građanke i građani Nove Gradiške, iskreno, s radošću, punoga srca,  čestitamo Vam današnji dan – DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE.

 

ŽUPAN BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE DANIJEL MARUŠIĆ

Prije dvadeset dvije godine donesena je ključna odluka za građane Republike Hrvatske. Dana 25. lipnja 1991. godine Sabor donosi Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske.  Zahvalnost dugujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli stvaranju domovine. Posebnu zahvalnost izražavamo onima koji su položili svoje živote za samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku. Uključimo se u projekte, zadržimo mlade ljude u zemlji i zajedno kročimo u europsku budućnost, na nacionalnoj i na lokalnoj razini. Čestitke povodom Dana hrvatske državnosti upućuje vam župan Brodsko posavske županije Danijel Marušić.

Autor: Radiong

Komentari
Prethodni članakUz Dan državnosti položili vijence
Sljedeći članakNakon uspješnog završetka rukometne sezone – druženje na Strmcu