OPATIJA – U Opatiji, koja ove godine slavi 170 godina organiziranog turizma, održan je najveći godišnji skup turističkih djelatnika – Dani hrvatskog turizma. I ove godine dodijeljene su nagrade u akcijama HTZ-a i HGK za najbolje u turizmu. Uz nazočnost župana BPŽ Danijela Marušića, dožupanice Dunje Magaš i direktorice TZ grada Nova Gradiška Dinke Matijević na Danima hrvatskog turizma u Opatiji – Nagradu za najboljeg djelatnika 2014. u kategoriji Domaćin turističkog seoskog domaćinstva dobio je naš Novogradiščanin Antun Staklarević!

Skup je otvorio ministar turizma Darko Lorencin, nakon čega je održan okrugli stol na temu „Upravljanje turističkom destinacijom“, na kojem su sudjelovali inozemni i domaći stručnjaci.
Predstaviljen je finalni Strateški marketinški plan turizma Hrvatske 2014.-2020., a održan je i 14. Hrvatski turistički forum „Trendovi i digitalni izazovi u turizmu“, kao i prezentacije mogućnosti financiranja turističkih projekata u turizmu iz strukturnih fondova EU.

Drugoga dana DHT-a, u petak 17. listopada, održat će se prezentacija Turističke satelitske bilance koja predstavlja izravne i neizravne učinke turizma na gospodarstvo RH,  potom  Turistički informacijski sustav – projekt koji će biti prekretnica u statistici te ostvarenje Strategije razvoja turizma RH do 2020.
Održan je i tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade RH, na kojem su osim ministra Lorencina sudjelovali – potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, te ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

I ove godine dodijeljene su  nagrade u akcijama HTZ-a i HGK za najbolje u turizmu. Uz nazočnost župana BPŽ Danijela Marušića, dožupanice Dunje Magaš, zamjenice Gradonačelnika Ljiljane Lukačević i direktorice TZ grada Nova Gradiška Dinke Matijević na  Danima hrvatskog turizma u Opatiji – Nagradu za najboljeg djelatnika 2014. u kategoriji Domaćin turističkog seoskog domaćinstva dobio je naš Novogradiščanin Antun Staklarević!

Autor: Đurđa Aleksić/ Radiong

Komentari
Prethodni članakKK “Nova Gradiška” nastavlja s pobjedama!
Sljedeći članakOdržan memorijalni turnir u rukometu /FOTO