Predsjednik Lokalne akcijske grupe „Zapadna Slavonija“, ujedno i načelnik općine Cernik, Vitomir Žakić, jučer,  08. siječnja 2018. u Vukovaru je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“ za projekt ŽElim Napredovati Aktivno.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., u iznosu od 8.416.690,00 kuna. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici i obrazovanje koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizike siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za krajnje korisnike. Provedba će trajati 30 mjeseci, a aktivno će se provoditi na području općina Cernik, Gornji Bogićevci, Okučani i Stara Gradiška.

Kroz projekt će se zaposliti 54 teže zapošljivih žena koje će pružati uslugu pomoći za 270 starih i nemoćnih korisnika s područja partnerskih Općina. Zaposlene žene imat će mogućnost se kroz projekt osposobiti i obrazovati za zanimanja prema svojim željama i sposobnostima a prema potražni i potrebama tržišta rada.
Projekt će se provoditi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područni ured Slavonski Brod i općina Cernik, Gornji Bogićevci, Okučani i Stara Gradiška.

Komentari
Prethodni članakKreativne radionice i otvorenje izložbe Feelings ovoga petka u POUMAR
Sljedeći članakŽene koje godinama rade noćne smjene češće obolijevaju od karcinoma