Cernik je bio domaćin ponajboljim igračima disc golfa Hrvatske i šire regije. U organizaciji Flying disc kluba Nova Gradiška na jezeru Bačica održan je Disc golf turnir naziva Discover Balkan.

Turnir je okupio 80 igrača iz 5 država, a njegova organizacija u Hrvatskoj ove godine nagrada je Flying disc klubu Nova Gradiška za sav kvalitetan rad i organizacije raznih turnira kroz godine svog djelovanja pod vodstvom predsjednika i osnivatelja kluba prof. Mladenom Šopom.

-“Dojmovi su prelijepi, najviše me veseli ta radost u igračima koji prolaze puno država baveći se ovim sportom., Ovaj teren koji smo napravili na ovoj prekrasnoj lokaciji i kada vidimo kako se sve ovo razvija, moram reći da smo oduševljeni. S ponosom smo domaćini ovako velikog natjecanja, dakle treće natjecanje u nizu, prvo Slovenija, pa Srbija i mi kao domaćini ispred Hrvatske ovdje u Cerniku. Ovo je jedno od najvažniji natjecanja koje smo ikad organizirali i gdje nam se odazvalo 80 igrača iz 5 država, žao nam je što su Mađari otkazali zbog bolesti.” – rekao je prof. Mladen Šop

Pohvale na organizaciji, kvalitetnoj i jedinstvenoj stazi terena, kao i lokaciji uputili su brojni natjecatelji, a kada je riječ o rezultatima, oni su sljedeći:

Pobjednik 3.završnog turnira u Cerniku su po kategorijama :

MPO

1.Vjeran Tuthan HR Rijeka,2.Josip Bošnaković RI,3.Stefan Ignjatović Srbije BG .

Ženska FPO

1.mj Ana Gorički ZG,2.Barbara Poljak- Slovenija,3.Jasmina Nikolić.

Kategorija Juniori –

1.mj.Petar Mikić ZG ,2.Noa Čavar NG,3.Niko Babić NG ,

Kategorija 40 + god.

1.mj.Marijan Kristofić Slovenije, 2.Romić BG Srbija ZG,3.mj.Andrej Kozic Nova Gradiška.

UKUPNI Balkan tour 2024 POBJEDNIK MPO kategorija

🏆1mj.Bato Suđuković VŽ HR 2.Dražen Romić Srbije-3.Andrej Kozic NG ,3.

U ženskoj FPO

1.Jasmina Nikolić Srbija,2.Barbara Poljak Slovenija ,3 mj.Ira Molnar Gorički ZG

Juniori ukupni pobjednik tura 2024 Juniori

1.mj.Aleksandar Kajumov Srbija2.Petar Mikić ZG ,3.Noa Čavar Nova Gradiška,

Komentari
Prethodni članakTZGNG poziva na putopisno predavanje “Antarktičke priče” Novogradiščanina Karla Abramovića
Sljedeći članakPrimjeri dobre prakse: Bivši učenik Elektrotehničke i ekonomske škole otvorio tvrtku u Industrijskom parku