Neke stvari se ipak nisu mogle posložiti, Cernička “Mladost” ipak od sljedeće sezone neće igrati u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi (istok). Ispada iz tog ranga kao najslabija momčad prvenstva s 10 pobjeda, 3 neriješene utakmice i 17 poraza.

Novogradiški kraj od sljedeće nogometne sezone neće imati predstavnika u hrvatskim nogometnim ligama. Naime, NK “Mladost” iz Cernika sedamnaestim porazom u zadnjem 30. kolu 3. HNL (istok) od Olimpije 3:1, ispada iz ovog ranga. Ono što je još gore, a s obzirom da na našem području nema 4. HNL (istok), Cerničani će od sljedeće sezone igrati u 1. županijskoj nogometnoj ligi Brodsko-posavske županije. A sjetimo se samo kako su prošle sezone (2011/2012.) bili jesenski prvaci, no očito da se ove sezone nije ništa poklopilo, te je nedostajalo one sportske sreće.

Šteta, ali nadamo se da će širi novogradiški kraj u budućnosti opet imati predstavnika u nekim od hrvatskih nogometnih liga. A zaista neki klubovi imaju puno potencijala. Među njima je i Slaven iz Ljupine koji od sljedeće sezone najvjerojatnije igra u 1. županijskoj nogometnoj ligi, a trener Tomislav Vlaović je toliko optimističan i uvjeren u kvalitetu svoje momčadi da je najavio i pohod na 3. HNL (istok). Vrijeme će sve pokazati.

Autor: Nikola Knežević/photo: arhiva

Komentari
Prethodni članakDrugi je krug lokalnih izbora
Sljedeći članakNovogradiški karataši na ultra jakom turniru osvojili 4 medalje