Društvo sa stoljetnom tradicijom, Hrvatsko pjevačko društvo „Tomislav” i u ovoj godini nastavlja s aktivnostima. Prvi dio godine rezerviran je za tradicionalni susret pjesme i prijatelja, „Proljetni koncert” na kojemu članovi ovoga vrijednog društva predstavljaju dio svoga bogatog repertoara.

„Tomislav” je u Cerniku tradicija, društvo koje više od jednog stoljeća okuplja brojne generacije Cerničana, stoga je u u ovom mjestu već uvriježena tvrdnja da nema obitelji u kojoj netko nije pjevao ili svirao u „Tomislavu”.

Iako suočeni s odlaskom mladih ljudi na školovanje ili rad u druga mjesta, članovi „Tomislava” i dalje okupljaju entuzijaste i zaljubljenike u glazbu, stoga u društvu i dalje vrijedno radi mješoviti pjevački zbor te veliki i juniorski tamburaški orkestar.

S dijelom svog repertoara predstavit će se sutra u Hrvatskom domu u Cerniku. Pod ravnanjem dirigenata Marije Tonković, Marijana Paurića i Dalibora Timarca nastupit će pjevači i tamburaši, a ovoga puta ugostit će i članice Tamburaškog sastava „Garavuše”.

Početak je koncerta u 19,30 i kako ističu u „Tomislavu”, svi su dobrodošli.

Komentari
Prethodni članakMlade kuglačice Kuglačkog kluba “Obrtnik” uspješne na turniru “Bljesak” u Novskoj
Sljedeći članakSlavonski Brod: Pronađeno mrtvo tijelo u napuštenoj kući, identitet se utvrđuje