Općina Staro Petrovo Selo, u suradnji s Udrugom za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001“, od rujna prošle godine godine provodi projekt „Centar za edukaciju nezaposlenih osoba – Staro Petrovo Selo“.

U okviru projekta, 17. veljače, održana je završna konferencija ovog projekta. Konferenciji su, uz predstavnice_ke Općine i projektnog tima sudjelovali predstavnice_i partnera, suradnika, te nekoliko korisnika_ica projekta.

Konferenciju je otvorila Ivana Riđanec iz tvrtke Pannonia Consulting d.o.o. – vanjskog upravitelja ovog projekta, koja je predstavila cjelokupnu provedbu projekta, te postignute rezultate. U ciklusu edukacija pod nazivom „Jačanje životnih i mekih vještina“ provedene su sljedeće edukacije: Radionica pisanja životopisa i molbe za posao, Radionica izrade akcijskog plana potrage za poslom, Radionica razvijanja informatičkih vještina, Tečaj usvajanja osnova njemačkog i engleskog jezika, Radionica komunikacije i osobnog brendinga; dok su u ciklusu edukacija pod nazivom „Jačanje transverzalnih vještina“ provedene edukacije Organizacijski menadžment; Poduzetnički trening za samozapošljavanje ; Razvoj ruralnog turizma, Pisanje projektnih prijava i projektno upravljanje i Upravljanje volonterskim programom i radom volontera. Završna evaluacija provedena s korisnicima projekta pokazala je kako su se najkorisnijima pokazale radionica pisanja životopisa i molbe za posao te radionica izrade akcijskog plana potrage za poslom. Korisnici su kvalitetu svih provedenih edukacija ocijenili s vrlo visokom ocjenom 4,93 od 5, dok je logistički aspekt organizacije edukacija dobio čistu peticu, na što smo vrlo ponosni!

Projektom su postignuti sljedeći rezultati: osnovan je Klub podrške nezaposlenima SPS; zaposlene su 3 osobe na projektu (voditelj Kluba, koordinator projektnih aktivnosti, projektni asistent; održane su sve planirane edukacije za korisnike i stručni tim. Ukupno 33 korisnika educirano je i osnaženo za uključivanje na tržište rada, od čega 24 žene i 9 muškaraca.Korisnici_ice su stekli kompetencije koje ih čine konkurentnima na tržištu rada i uslugu informiranja o mogućnostima zaposlenja u manje razvijenim sredinama, te usvojili meke i životne, te transverzalne vještine.

Ono na što smo posebno ponosni jest da se ukupno 12 korisnika zaposlilo po izlasku iz projekta!

Načelnik Općine Staro Petrovo Selo, Nikola Denis, istaknuo je kako je Općina vrlo zadovoljna provedbom ovog projekta, prije svega jer je on dio jednog sveobuhvatnog načina rada Općine u odnosu prema nezaposlenim žiteljima općine i drugim osobama u riziku od marginalizacije i socijalne isključenosti. Kroz ovaj projekt Općina je iskoristila bespovratna sredstva u iznosu od gotovo milijun kuna kako bi se svima onima kojima je to bilo potrebno omogućilo edukaciju i pripremilo ih se za tržište rada, što se kod dijela korisnika pokazalo doista uspješnim i njih 12 se zaposlilo nakon izlaska iz projekta. Načelnik smatra da je projekt kroz 18 mjeseci obuhvatio svu problematiku ciljanih skupina, te se nada da će općina i u budućnosti naći način kako bi produžila, odnosno ponovila, ovakve projekte. Naglašava kako Općini predstoji donošenje nove Strategije razvoja do 2027. godine, te kako namjeravaju ozbiljno pristupiti izradi ovog dokumenta, što će njima, kao i organizacijama civilnog društva, dati uporište na razini javnih politika za provedbu ovakve vrste projekata.

Na kraju želimo se zahvaliti svim korisnicima_icama koji su doprinijeli uspješnoj provedbi ovog projekta svojim aktivnim sudjelovanjem i angažiranošću, svim edukatorima i edukatoricama, projektnom timu i vanjskim suradnicima, zaposlenicima Općine Staro Petrovo Selo, te svim medijima koji su pratili ovaj projekt!

Podsjetimo, projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., u iznosu od 943.266,95 kuna, a traje do 3. ožujka 2020. godine.

Komentari
Prethodni članakObnova krovišta na Društvenom domu u Drežniku
Sljedeći članakOvaj vikend Pokladni spektakl u Novoj Gradiški: Prijavite se i ludo se zabavite, očekuju vas i bogate novčane nagrade!