Centar kompetencija za napredno inženjerstvo privodi kraju opremanje istraživačkog pogona. Kako ističe direktor Adam Đanić, nabavili su visokobrzinsku 5 osnu glodalicu HSC 20 linear proizvođača DMG MORI koja definitivno CEKOM pozicionira u sam vrh razvojnog inženjerstva na širem području:

– Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška ulazi u posljednju fazu radova i opremanja samoga centra. Pristižu strojevi, instalira se računalna mreža te izvode završna čišćenja i prilagodba prostora. Također, Centar kompetencija je bogatiji i za još jedan iznimno vrijedan stroj koji će se koristiti za preciznu strojnu obradu u sklopu samoga centra. Radi se o isporuci tokarskog stroja s C i Y osi proizvođača DMG MORI koji ulazi u dio opreme odjela za visokobrzinsku obradu.

Razvijenom RDI infrastrukturom i uslugama u području naprednog inženjerstva CEKOM doprinosi unapređenju inovacijskog sustava regije, podupire ulaganje poduzetnika u RDI i komercijalizaciju rezultata istraživanja. Naša je misija provođenje projekata istraživanja i razvoja u svrhu unapređenja industrijskih sektora Nove Gradiške i regije te njihove poslovne konkurentnosti. Realizacijom Projekta CEKOM uspostavit će se kvalitetna RDI infrastruktura, doprinijeti izgradnji regionalnog inovacijskog sustava, dati potpora ulaganju privatnog sektora u RDI aktivnosti, omogućiti razvoj ljudskih potencijala u području naprednog inženjerstva, osnažiti nastup i konkurentnost na međunarodnom tržištu, poticati jednakomjerni razvoj u Hrvatskoj te pozicionirati grad Novu Gradišku kao grad razvoja, znanja i inovacija – kaže Đanić.

Izvor: CEKOM

Komentari
Prethodni članak“Svi smo uz tebe Hrva 6” – Pobjednici turnira ekipa BFD
Sljedeći članakEMPWR – I ove godine roditeljima prvašića slobodan dan!