Na Međunarodni dan sreće, 20.03. ugostili su nas vlasnik i štićenici Doma za stare i nemoćne “Udomitelj”. Gospodin Miroslav Tomičić je osoba koja je posvetila cijeli svoj život ovom poslu s izuzetnom predanošću, ljubavlju i razumijevanjem za ove ljude. Sustav skrbi za svaku osobu je izuzetno velik, a u sklopu doma radi 11 osoba. Svih 22 štićenika osigurani su potrebnim tretmanima, uključujući medicinsko osoblje i fizioterapeute.

“Posvećen sam ovom poslu maksimalno, trudeći se da se svi osjećaju kao kod kuće. Posao je zahtjevan, ali se nastojim posvetiti svakoj osobi brinući se o medicinskim pregledima, prehrani i drugim potrebama”, navodi Miroslav Tomičić.

Tijekom posjeta imali smo priliku sudjelovati u “Čašici razgovora”, gdje smo čuli brojne životne priče, savjete i šale. “Ovdje smo kao jedna velika obitelj. Ujutro počinjemo s doručkom, pijemo kavu ili čaj, družimo se, igramo karte i gledamo televizijske emisije. Znamo čak i zajedno zapjevati”, kažu štićenici. “Naš udomitelj je izvanredan. Brine se za sve važne datume kao što su rođendani i Dan žena. Uvijek nas obraduje i iznenađuje. A naše kuharice su nevjerojatne, pripremaju odličnu hranu i uvijek se možemo zajedno šaliti. Nikada se ne svađamo, uvijek smo tu jedna za drugu.”

Tvrtka Udomitelj d.o.o. vlasnika Miroslava Tomičića 2023. godine dobila je medalju Grada za nesebičan doprinos u pružanju kvalitetne skrbi te stvaranju ugodnog i sigurnog okruženja osobama starije životne dob. 

Komentari
Prethodni članakPalladium Club ovog petka ima posebnu večer – RETROSPEKTIVA
Sljedeći članakNa području Nove Gradiške spriječeno krijumčarenje stranih državljana