Višestruko nagrađivani fotograf Goran Dorić sinoć je ponovno oduševio Novogradiščane sjajnom izložbom fotografija koja je otvorena u prostoru novouređenog prostora gradske uprave. Izložba je postavljena u organizaciji Foto kluba F4 koji je proteklu godinu obilježio s nekoliko vrijednih izložbi. Kako ističe predsjednik Foto kluba F4 Željko Grganić i u ovoj godini namjeravaju organizirati nekoliko skupnih i samostalnih izložbi. Prva od njih je njihovog člana, jednog od osnivača novogradiškog Foto kluba Gorana Dorića:

– Ova je izložba na neki način presjek njegovih interesa, a oni su vezani za prirodu, bilo da se radi o pejzažima, detaljima… Mislim da je Goran jedan od rijetkih sretnika koji je uspio spojiti ljubav prema poslu i hobiju. Na poslu je u šumi, za foto aparatom je ponovno u šumi, prirodi. Po prirodi skroman, na naše nagovaranje i gradonačelnika Vinka Grgića pristao je izložiti dio svojih radova. Činjenica je da izlagati samostalno nije lako, no iza njega su godine rada i to treba pokazati publici – kaže Grganić.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Vinko Grgić:

– Sretan sam što poznajem Gorana i oduvijek smo znali da on ima jedan zaista veliki potencijal i bilo je samo pitanje vremena kada će ga pokazati. Grad je otvorio još jedan novi prostor. Uredili smo novi prostor koji će u potpunosti biti namijenjen svima onima koji žele prezentirati svoj rad, bilo da se radi o poeziji, glazbi, slikama. Prostor će biti namijenjen svim našim udrugama i pojedincima koji žele izlagati. Tu ne stajemo, uskoro ćemo u ovom prostoru postaviti i lift koji će omogućiti ljudima da lakše i jednostavnije dođu do gradske uprave. Sretan sam što je Goran pristao izlagati u ovom prostoru. Cijenim njegov rad, djela i napore, stoga sam mu rado pomogao prigodom postavljanja ove izložbe. Bit će otvorena mjesec dana, nakon toga krećemo s novim postavom – kaže Grgić.

Ovaj diplomirani inženjer šumarstva zaposlen u “Šumariji” Nova Gradiška fotografijom se iz hobija bavi dugi niz godina, a za svoj rad dobio je brojna, prestižna priznanja. Fotografijom se bavi trinaest godina, a krenulo je sasvim spontano kada je snimio ekstremnu poplavu u Posavini.

– S time je krenulo, prvi natječaj, druga nagrada..

Priroda, detalji, ono je što me okupira. Živim sa šumom, prirodom, to me nadahnjuje i ispunjava. Veliku pomoć u radu pružio mi je naš matični Foto klub F4, zahvaljujući kome sam izlagao na brojnim izložbama. Iskustva mojih kolega su dragocjena, posebice predsjednika Željka Grganića i pokojnog Igora Hercega koji je bio veliki znalac fotografije – kaže Goran.

2014. godine Goran Dorić je pobijedio na natječaju “National Geographica” u konkurenciji od gotovo 3000 fotografija iz cijelog svijeta koliko ih je sudjelovalo. Dorićeva fotografija “Uplašena lija u Lonjskome polju“ osvojila je prvo mjesto odlukom tročlanog žirija časopisa i krasila je kalendar “National Geographica” za tu godinu. Izlagao je na skupnim izložbama Bjelovarskog salona fotografija u Helsinkiju, zgradi Ujedinjenih naroda u New Yorku. Sudjelovao na nekoliko natječaja izvan Hrvatske preko Hrvatskog foto saveza.

– Veći je uspjeh bio prošle godine u Vojvodini s jednom fotografijom koja je bila vrlo dobro ocijenjena. Naravno, da su mi nagrade drage, no presudna je moja ljubav prema fotografiji i prirodi. To je ono što mi je najbitnije. Sudjelovanjem na natječajima nastojim pokazati da Foto klub F4 tamo sudjeluje, ne samo ja – skromno kaže Goran.

Ako budete u prigodi, svakako posjetite ovu iznimnu izložbu i zavirite u čarobni svijet prirode i trenutka našeg sugrađanina Gorana Dorića.

 

Komentari
Prethodni članak20 godina HSS-a u Starom Petrovom Selu
Sljedeći članakEETŠ: Dan ružičastih majica