Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška za mlade Novogradiščane djelatnici Gradske knjižnice organizirali su još jednu edukativno – kreativnu radionicu, ovoga puta na temu ČAROBNA IGRAONICA. Voditelji su bili djelatnici Gradske knjižnice koji su dječji odjel pretvorili u pravu malu igraonicu za najmlađe. 

Mališani našega kraja tako su imali prilike igrati s kockicama, drvenim igračkama, a našla se tu i poneka društvena igra poput Čovječe ne ljuti se uz koju su sudionici učili timskom radu, veselju pri pobjedama, ali prihvaćanju poraza. Nije bilo ljutnje među mladim Novogradiščanima, usvojili su onu dobro poznatu “bitno je sudjelovati”.

Igra koja je najmlađe najviše oduševila bila je ”Hrvatska”. Učili su o spomenicima, gradovima, županijama, kulturnoj baštini, otocima, poznatim osobama i svim ljepotama Lijepe naše. 

Knjižnični tim Čarobnu igraonicu organizirao je kako bi predstavili sve igre za djecu koje se mogu pronaći na Dječjem odjelu Gradske knjižnice, a kako je istaknula ravnateljica Gradske knjižnice, Biljana Dakić, nadaju se da će se igre uskoro moći i posuđivati, jer mnoštvo toga su prikupili u svoju čarobnu kolekciju. 

Po završetku radionice, djeca su pjesmom i plesom zaključili jučerašnji dan, a edukativno kreativne radionice nastavljaju se i dalje.

Sutra s početkom u 9 sati, za najmlađe Novogradiščane, predškolce i osnovnoškolce voditeljice Biljana Dakić i Senka Serdar pripremile su likovno literarnu radionicu pod nazivom INDIJANCIMA ULAZ ODOBREN. Iz Gradske knjižnice pozivaju zainteresirane mlade ili roditelje zainteresiranih da se zbog ograničenog broja sudionika na radionicu prijave direktno u knjižnici, telefonski, putem e-maila ili pak Facebook stranice Gradske knjižnice Nova Gradiška.

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakOrubičani se žale: Nitko ne vodi računa o našem dječjem igralištu i groblju
Sljedeći članakJavni poziv – Radni odnos