UHVAĆENI POČINITELJI TRI KAZNENA DJELA

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe u dobi od 19, 24, 25 i 29 na okolnosti počinjenja tri kaznena djela teške krađe.

Dana 29. svibnja, u Policijskoj postaji Nova Gradiška zaprimljena je dojava o počinjenju kaznenog djela teške krađe. Tijekom noći, jedan građanin je primijetio da se neke kažnjive radnje događaju oko crkve u Starom Petrovom Selu i odmah pozvao policiju. Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su u blizini crkve uočili skinute bakrene oluke i bakrene cijevi, te su također u blizini uhvatili počinitelje kaznenog djela. Radi se o 24-godišnjaku i 19-godišnjaku nad kojima su dovršili kriminalističko istraživanje. Pritom su utvrdili da su dvojica spomenutih sa crkve skinuli 18 metara bakrenih oluka i 6 metara bakrenih cijevi u namjeri odvoženja, no spriječeni su u svom naumu, zahvaljujući građaninu, koji je pravovremeno pozvao policiju. Policijski službenici protiv obojice podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Također protiv 24-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer je upravljao neregistriranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje.

RAZBOJNIŠTVO

U Novoj Gradiški, u subotu (29. svibnja), oko 20 sati, u prostoru kladionice, dogodilo se razbojništvo. Naime, maskirani nepoznati počinitelj je uz prijetnju od zaposlenice zatražio novac, koji mu je ona dala zbog straha za život. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela razbojništva i oduzetog novca, te utvrđivanju činjenica i okolnosti događaja.

POLICIJSKI SLUŽBENICI NASTAVLJAJU POJAČANO NADZIRATI PROMET

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 24. do 30. svibnja, dogodilo se 24 prometnih nesreća, od kojih 8 s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama, pet (5) osoba je teško ozlijeđeno, dok je pet (5) osoba lakše ozlijeđeno. U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima, policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet.

Prošli tjedan je utvrđeno 354 prometnih prekršaja. Od toga je 165 prekršaja nepropisnih brzina, 45 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 18 prekršajaupravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te su također utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja, na autocesti A3, utvrđena je 29. svibnja, oko 20 sati, kojom prilikom je 30-godišnjak upravljao osobnim automobilom, beogradskih registracijskih oznaka, krećući se nepropisnom brzinom od 237 km/h. Najveća nepropisna brzina od 99 km/h kroz naselje (Staro Topolje), utvrđena je dana 24. svibnja, u 10 sati, kojom prilikom je osobnim automobilom upravljao 52-godišnjak. Najveća koncentracija alkohola od 3,06 promila, očitana je u organizmu 42-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 28. svibnja u 16.45 sati, u Grabarju. Protiv svih prekršitelja podnijete su odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu.

Policijski službenici nastavljaju i dalje u kontinuitetu nadzirati promet, a sudionike u prometu pozivaju na oprez.

Komentari
Prethodni članakDobri ljudi postoje: Sinoć pronađeni novci na bankomatu u Novoj Gradiški, traži se vlasnik
Sljedeći članakOŠ Ljudevita Gaja na 9. Međunarodnom natjecanju stranih jezika „Willkommen 2021“