Sažetak događaja tijekom vikenda

Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 16 kaznenih djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno sedam prometnih nesreća, četiri s ozlijeđenim osobama, te tri s materijalnom štetom.
U području javnog reda i mira, evidentirana su dva događaja narušavanja javnog reda i mira.

PROMETNA NESREĆA U BLIZINI OPATOVCA

U subotu (2. srpnja), oko 2 sata, u blizini Opatovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 19-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine u zavoju je prešao na lijevu prometnu traku i izgubio nadzor nad upravljačem automobila. Kotačima je zahvatio travnatu bankinu, sletio s kolnika i udario u dva stabla oraha. U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 16-godišnji i 17-godišnji putnik, dok je drugi 17-godišnjak lakše ozlijeđen. Teško ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć, te su zadržani na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Također je utvrđeno da niti vozač, a niti trojica putnika, prilikom vožnje, nisu koristili zaštitne sigurnosne pojaseve. Vozač je alkotestiran te je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 0,35 promila. Policijski službenici protiv 19-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

U PROMETNOJ NESREĆI U SLAVONSKOM BRODU OZLIJEĐENO PET OSOBA

U nedjelju (3. srpnja), u poslijepodnevnim satima, na kolniku ulice Brlićev put u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 82-godišnjakinja, upravljala osobnim automobilom i uključivala se na kolnik navedene ulice, te je nakon spuštanja ručne kočnice, na nizbrdici, izgubila nadzor nad vozilom, sletjela s kolnika i udarila u građevinsku skelu i stambeni objekt. U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 89-godišnjak, 61-godišnjakinja te 26-godišnjak, dok su 82-godišnja vozačica i 30-godišnja putnica lakše ozlijeđeni. Teško ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć, te su zadržani na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Također je utvrđeno da putnici na zadnjem sjedištu, prilikom vožnje, nisu koristili zaštitne sigurnosne pojaseve. Na mjesto događaja pozvani su i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, koji su pomogli pri izvlačenju ozlijeđenih iz vozila. Policijski službenici protiv 82-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

ZA VOLANOM S 2,33 PROMILA

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, nadzirući promet, dana 1. srpnja, u 12.45 sati, u Novoj Gradiški (Trg kneza Višeslava), utvrdili su da 28-godišnjak upravlja teretnim automobilom pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,33 promila, te je isti zadržan u policiji na otrježnjenju. Policijski službenici protiv 28-godišnjaka podnose prekršajni nalog.

NA GRANIČNOM PRIJELAZU NARUŠAVAO JAVNI RED I MIR

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, dana 1. srpnja, u 15.30 sati, policijski službenici su kontrolirali 59-godišnjeg pješaka, koji je pored sebe gurao bicikl. Prilikom kontrole 59-godišnjak je u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir, vikom i galamom, te je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike. Alkotestom je u organizmu istoga očitana koncentracija alkohola od 2,45 promila, te su policijski službenici pozvali zdravstvene djelatnike koji su istoga pregledali. Policijski službenici protiv 59-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

DVA PUTA GA U VLASTITOM DVORIŠTU UGRIZAO SUSJEDOV PAS

Dana 2. srpnja, oko 11 sati, u Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, 21-godišnjak je prijavio da ga je u vlastitom dvorištu dva puta ugrizao susjedov pas. Na području općine Brodski Stupnik, dana 2. srpnja, oko 6 sati, pas (Kavkavski ovčar), koji je bio bez nadzora vlasnika (46-godišnjaka), ušao je u dvorište 21-godišnjaka, te ga u dva puta ugrizao za nogu. Policijski službenici su 66-godišnjakinji, kojoj je pas bio povjeren na čuvanje, izdali obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok su ozlijeđenog uputili na pružanje liječničke pomoći. Također o događaju slijedi izvješće Državnom inspektoratu s Ispostavom u Slavonskom Brodu.

U ALKOHOLIZIRANOM STANJU NARUŠAVALA JAVNI RED I MIR

U Slavonskom Brodu, na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, dana 2. srpnja, u 7.15 sati, 25-godišnjakinja je zbog nesuglasica u vezi narudžbe alkoholnog pića, narušavala javni red i mir, vikom i galamom na zaposlenike ugostiteljskog objekta, te je odgurivala stolove i stolice. Alkotestom je u organizmu 25-godišnjakinje očitana koncentracija alkohola od 1,62 promila, te je zadržana u policiji na otrježnjenju. Policijski službenici protiv iste podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

PRILIKOM KUPANJA U SAVI, PRONAŠAO MINOBACAČKU GRANATU

U nedjelju, 3. srpnja, u mjestu Donji Varoš, prilikom kupanja u rijeci Savi, građanin je pronašao minobacačku granatu 82mm, koju je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite te uništio na sigurnoj lokaciji.

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.
Dobro je podsjetiti
Akcija „Manje oružja – manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Komentari
Prethodni članakVečeras u Domu kulture: Koncert klasične glazbe – Trio 1887
Sljedeći članakCijene goriva ostaju iste i u sljedećih 14 dana, izuzetak autoceste