Tijekom jučerašnjeg dana, policijski službenici su intervenirali nekoliko puta zbog narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, oko 8 sati, postupali su na području Gradske tržnice, povodom dojave o narušavanju javnog reda i mira. Pritom su utvrdili da je 50-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2,06 promila vikao i galamio, čime je uznemiravao prisutne građane.

Oko ponoći, na području grada Nove Gradiške, 26-godišnjak je, nezadovoljan zbog zatvaranja ugostiteljskog objekta, pogrdnim riječima vrijeđao zaposlenicu ugostiteljskog objekta. Počinitelj prekršaja je doveden u policijske prostorije, gdje mu je očitana koncentracija alkohola u krvi od 2,65 promila alkohola u krvi. Prilikom postupanja, na mjestu događaja, zatečen je i 25-godišnjak koji kod sebe nije imao identifikacijski dokument, te je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.

Alkoholizirani počinitelji prekršaja su zadržani u prostorijama policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.

Policija protiv svih počinitelja prekršaja podnosi prekršajne prijave zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

MOBILNA JEDINICA PROMETNE POLICIJE SANKCIONIRALA 67-GODIŠNJEG PROMETNOG RECIDIVISTU

Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije, su u četvrtak (9. prosinca), u Slavonskom Brodu, zaustavili počinitelja prometnih prekršaja koji je upravljao vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole.

Oko 17 sati, u ulici Sv. Antuna, zaustavili su osobni automobil, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 67-godišnjak. Daljnjim provjerama, utvrđeno je da se radi o prometnom recidivistu, odnosno učestalom ponavljaču istovrsnih prometnih prekršaja.

Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

KRIVOTVORENIM TESTOM ZA COVID-19 POKUŠALI UĆI U REPUBLIKU HRVATSKU

Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, dana 9. prosinca, oko 21 sat, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontrolirali su osobni automobil, albanskih nacionalnih oznaka.

Vozač i suvozač (državljani Albanije), predočili su policijskim službenicima negativne rezultate mikrobiološke analize tj. PCR testove, a za koje je, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno da su krivotvoreni.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave, protiv 55-godišnjeg vozača i 21-godišnjeg suvozača, policija je podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

USITNILA NOVAC, PA OSTALA BEZ 500 KUNA

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, u četvrtak (9. prosinca) zaprimili su dojavu o prijevari zaposlenice u kladionici u Slavonskom Brodu. Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva, nepoznati muškarac je počinio prijevaru, na štetu 23-godišnjakinje. Zasada nepoznati počinitelj je prilikom traženja usitnjavanja novčanice, doveo u zabludu zaposlenicu i prevario ju za novčani iznos od oko 500 kuna. Zaposlenica je nakon događaja izvršila obračun blagajne te utvrdila da je prevarena za spomenuti novčani iznos.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na otkrivanju počinitelja kaznenog djela.

BRODSKA POLICIJA PRETRAGOM DOMA PRONAŠLA 4,7 KG MARIHUANE I ORUŽJE

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom, provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičenik. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto ukupno 4.729 grama marihuane i digitalna vaga, te poluautomatska puška i pištolj, kao i 6 komada streljiva.

Protiv osumnjičenog 42-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku. U vezi nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva, policijski službenici podnose prekršajnu prijavu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Komentari
Prethodni članakOtvorena izložba “Tragovi rimske vojske u Zbirci Josipović” našeg sugrađanina Donalda Josipovića
Sljedeći članakObilježena 22. godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana