Povodom ove velike okrugle obljetnice postojanja nogometnog kluba “Budućnost”, u  Rešetarima je odigrana prava nogometna poslastica. Najtrofejniji hrvatski klub, osvajač Hrvatskog nogometnog Kup-a i prvenstva u protekloj sezoni, GNK “DINAMO” iz Zagreba gostovao je na “Otokama” u prijateljskoj utakmici protiv domaće “Budućnosti”.

Iako su na “Otoke” došli u relativno mladoj postavi nogometaši “Dinama” odlično su se predstavili na značajnoj obljetnici domaćina. Vrlo rano su poveli tako što je s  lijeve strane ubačena je lopta u šesnaesterac domaćina, na 10 metara ju primio Ćuze i lagano pospremio u mrežu. Unatoč trudu i dobrom otporu koji su pružali nogometaši “Budučnosti”, “Dinamo” je i dalje stvarao prilike za zgoditke, no opasne situacije je u nekoliko navrata spašavao vratar Crljenković.  U 34. minuti loptu odbijenu od domaće obrane, primio je  Gyu i povećava vodstvo i tako zaključio prvo poluvrijeme prijateljskog susreta rezultatom 2:0.

U poluvremenu je stotine posjetitelja nogometnog spektakla svojim nastupom počastilo i Kulturno umjetničko društvo “Rešetari” prikazavši ukratko najljepše plesove i popjevke ovoga kraja.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme na centaršut Hasića, Baturina je povećao vodstvo na 0:3. Za podizanje rezultata na 4:0 ponovno je bio zaslužan  Baturina na dodavanje Kneževića. Domaćin je u 65. minuti preko Batala imao prigodu za  pogodak, ali je lopta otišla preko gola. U brzom kontranapadu gostiju loptu sa
10 metara u mrežu domaćina poslao je i Stanić, a još dva pogotka postigao je Baturina, najprije glavom s pet metara, zatim za 0:7 s dva metra od gola i time zaključio rođendansku utakmicu “Budućnosti.

U znak slavlja sedam desetljeća postojanja kluba u sedamdesetoj minuti prijateljske utakmice sviran je kratak prekid koji je iskoristila sedmorica domaćina i gostiju ušavši u teren sa zapaljenim bakljama, te zajedno s ovacijama navijača simbolično čestitalo rođendan ovom dugovječnom slavonskom nogometnom klubu.

Prisjetimo se, prije 20 godina, tadašnja je “Croatia” gostovala u Rešetarima povodom 50. obljetnice našeg kluba, a jučer  je “Budućnost” imala priliku sa zadovoljstvom ponovno ugostiti i na lijep način obilježiti i 7. desetljeće postojanja svog voljenog kluba.

Zadovoljni utakmicom i srca punog emocija bili su svi domaćini, od navijača do igrača i organizatora na čelu s predsjednikom kluba Mijom Matanovićem koji je uputio zahvale svima koji su sudjelovali u obilježavanju ovog velikog dana za mali, ali ambiciozni nogometni klub. Ambicije, zalaganje i uspjehe kluba pohvalio je i trener današnjeg sastava “Dinama”, Igor Jovičević, te pozdravio gostoljubivost domaćina, ali i najavio ponovni dolazak u Rešetare. 

Zamišljeni nogometni festival ispunio je očekivanja. “Budućnost je proslavila prošlost kluba, a slavi i budućnost”- poručili su iz “Budućnosti” ?

no images were found

Komentari