Situacija s pandemijom koronavirusa nije utjecala na našu humanost i potrebu za pomoći drugome, stoga je proteklog ponedjeljka u Gradskom društvu Crvenog križa uspješno provedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Kako ističe ravnatelj Franjo Pavlović, akcija je provedena uz sve mjere predostrožnosti proistekle iz novonastale situacije s epidemijom virusa, a odazvalo joj se osamdesetak darovatelja.

Kako bi omogućili našim bolnicama dovoljne količine krvi, još jednu akciju darivanja krvi provest će u ponedjeljak, 30. Ožujka u Društvenom domu u Davoru u vremenu od 9,00 do 11,00 sati te u kino dvorani u Okučanima u vremenu od 13,00 do 15,00 sati.

-Pozivamo naše redovne darovatelje da i ovoga puta iskažu svoju humanost, unatoč situaciji u kojoj se svi nalazimo i ograničenom kretanju. Akcije dobrovoljnog darivanja krvi su, zbog važnosti osiguranja funkcioniranja zdravstvene skrbi izuzete od zabrane i ograničenja okupljanja u trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji. Akcije će se organizirati uz pojačane higijenske standarde i uz preporučene mjere predostrožnosti od širenja virusa. Molimo sve koji žele doći na akcije da obavezno ponesu osobne iskaznice, a dosadašnje darovatelje i knjižice dobrovoljnih darovatelja.  Zbog trenutne epidemiološke situacije molimo sve darovatelje starije od 65 godina i one koji pripadaju rizičnim skupinama da ipak propuste ovu akciju i pridruže nam se ponovo kada se situacija stabilizira. Ostanite nam zdravi i darovatelji krvi i u budućnosti – poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članakVozači: Od 31. ožujka prestaje obveza vožnje s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima!
Sljedeći članakIpak možemo odahnuti: Ordinacija dentalne medicine radit će svakim danom do 22 sata