Hrvatska ženska reprezentacija u Beogradu je nastupila na Conference 1 Europskom prvenstvu u ragbiju 7 i u jakoj konkurenciji osvojila izvrsno treće mjesto.

Hrvatske reprezentativke turnir su započele u skupini s Austrijom i Bugarskom te nakon pobjeda nad oba protivnika, u drugoj skupini dobile Latviju i Luksemburg. Prema novom formatu natjecanja, vodeće tri ekipe nakon skupina formiraju još jednu finalnu grupu te se nakon razigravanja po međusobnim bodovima određuju prva tri mjesta. Zlato i prelazak u višu diviziju zasluženo su osvojile odlične Izraelke, a Hrvatsku je u finalnom razigravanju svladala i Austrija, koju smo već pobijedili dan ranije. Odlična igra kroz turnir Hrvatsku na kraju dovodi do velikog slavlja za i dalje izvrsno treće mjesto.

Vrijedi spomenuti da je za hrvatsku reprezentaciju svoj debi imala i Novogradiščanka Lara Josipović, studentica Kineziološkog fakulteta Split i članica ženskog rugby kluba Nada iz Splita s kojim je ove godine osvojila i naslov prvaka Hrvatske u seniorskoj konkurenciji.

Nakon gotovo godinu i pol pauze zbog koronavirusa, naše su reprezentativke ovog proljeća odigrale Prvenstvo Hrvatske te nakon toga odradile pripreme s novim izbornikom Anthonyjem Posom, koji vodi i mušku ragbi 7 reprezentaciju. Na turnir u Beogradu izbornik je poveo sljedeće igračice: Nika Dedić, Dubravka Kovač, Tihana Žaja (C), Viktorija Žugaj, Sara Buratović, Dina Madir, Maja Gajica, Antonela Jurko, Franćeska Pleština, Ela Avramović, Anabela Bonačić Vicići i Lara Josipović.

Hrvatska 17:14 Bugarska
Hrvatska 17:12 Austrija
Latvija 0:26 Hrvatska
Hrvatska 19:7 Luksemburg
Izrael 29:0 Hrvatska
Hrvatska 0:27 Austrija

Komentari
Prethodni članakLaze: Obilježen 28. memorijal „Hrvatski sokoli”
Sljedeći članakNG PLUS za nezaposlene: Započela edukacija Pisanje CV-a i molbe za posao